Ispiši ovu stranicu

Točno u podne najmlađi Vukovarci simbolično dočekali Novu godinu

Jacques Houdek prvi puta nastupio u Vukovaru Jacques Houdek prvi puta nastupio u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Po prvi puta u Vukovaru je, u organizaciji Grada Vukovara organiziran i dječji doček Nove godine. Na središnjem gradskom trgu s početkom u 11 sati započeo je program u kojemu je izvedena predstava Dječjeg vrtića Vukovar 1 Torta Djeda Mraza, a potom je nastupio Jacques Houdek. 

- Nastupio je Jacques Houdek koji je iznimno omiljen među djecom, a tu smo i mi prisutni, naime odgojiteljice su, da bi Djed Mraz čuo za nas pripremile tortu čiji je recept tajan, a oni koji su odgledali predstavu okrili su o čemu se radi - istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić potom je s okupljenom djecom na trgu odbrojavala deset sekundi prije podneva i na taj su način najmlađi Vukovarci simbolično ušli u Novu 2020. godinu.

- Vjerujem da je Vukovar danas jedan od najveselijih gradova u Hrvatskoj, mi u gradskoj upravi odlučili smo i djeci podariti osjećaj iščekivanja s obzirom da mlađa djeca odu uvečer ranije spavati, a lijepo je osjetiti kako je to dočekati Novu godinu. Od sveg srca im želim sve najljepše u Novoj godini - poručila je Mujkić, poželivši Vukovarcima u Novoj godini prije svega zdravlja

- Želim ujedno i da nam svima zajedno bude bolje u Vukovaru u smislu novih radnih mjesta, većih plaća, većeg broja ljudi na ulicama, zaustavljanja iseljavanja, koje je već počelo, ali i povratka onih građana koji su otišli. Nadam se kako će iduća 2020. godina posebice u tom gospodarskom smislu biti još uspješnija – istaknula je Mujkić.

Jacques Houdek je po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri nastupio u Vukovaru. S građanima će biti i večeras na organiziranom dočeku Nove godine na središnjem gradskom trgu, a prije njega nastupit će i Tambura band. Program započinje u 23 sata, a u novu će godinu Vukovarci osim uz glazbu, već tradicionalno ući uz vatromet.  

Pročitano 881 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar