Ispiši ovu stranicu

U Dalju održana konferencija o ženskom poduzetništvu

Ženski poduzetnički centar u Dalju bi trebao biti otvoren idućega ljeta Ženski poduzetnički centar u Dalju bi trebao biti otvoren idućega ljeta Foto: Tportal


U Dalju je održana konferencija pod nazivom Women Business HUB-WBH, a u okviru projekta prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska -Srbija 2014.-2020. Cilj je ovoga projekta kojega provodi Poduzetničko -razvojni centar Općine Erdut – lokalna razvojna agencija d.o.o. (PORC) s partenrima iz Novog Sada, stvoriti uvjete za ekonomsko osnaživanje žena u pograničnoj regiji Hrvatska-Srbija putem umrežavanja i osnivanja HUB-a.

Provedbom planiranih aktivnosti ovaj će projekt utjecati na razvoj poduzeća koje vode žene kao i na pružanje mogućnosti za nova radna mjesta, kažu u PORC-u.

- Cilj nam je ovom konferencijom upoznati širu javnost s projektom koji ima jednu inovativnu temu odnosno osnaživanje ženskoga poduzetništva u prekograničnom području. Planiramo brojne aktivnosti, prvenstveno osnivanje prekogranične mreže sa ženskim HUB-om u Općini Erdut, a u tu namjenu ćemo renovirati gornji kat našeg poduzetničkoga centra i prenamijeniti ga za žene poduzetnice. U Novom Sadu će pak biti osnovan Ženski business centar. Također kroz projekt planiramo nabaviti IT i drugu opremu za centre, edukaciju poduzetnica, organizirati međunarodnu business konferenciju u Novom Sadu te studijsko putovanje kao i razne promotivne aktivnosti - navela je Jelena Eklemović, voditeljica projekta, dodavši kako bi ženski poduzetnički centar u Dalju s radom trebao započeti idućega ljeta.

Ciljana skupina su poduzetnice i potencijalne poduzetnice u Sjeverno-bačkom okrugu u Srbiji te Osječko-baranjskoj županiji u Hrvatskoj.

Projekt je vrijedan približno 355 tisuća eura, predviđeno trajanje je 18 mjeseci, a projekt traje do ožujka 2021. godine. 

Pročitano 799 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar