Ispiši ovu stranicu

Prosvjednici pristigli u Vukovar iz svih krajeva Hrvatske

Parkiralište u središtu Vukovara ispunjeno prosvjednicima Parkiralište u središtu Vukovara ispunjeno prosvjednicima Foto: Marija Molnar

Intoniranjem himne RH i minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje u Vukovaru je započeo prosvjedni skup protiv najavljenog uvođenja dvojezičnosti u Vukovar pod nazivom Za hrvatski Vukovar – NE ćirilici. Skup na kojemu su se okupili građani iz svih krajeva Hrvatske – od Zagreba preko Knina do Dubrovnika osiguravaju jake policijske snage, a program će trajati predvidivo sat i pol vremena.

Na kraju skupa hrvatskoj će javnosti biti pročitan proglas Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara, organizatora skupa, kao i  zahtjevi koje namjeravaju uputiti  Vladi RH i Hrvatskome saboru kojima se traži odgoda uvođenja dvojezičnosti u Vukovar, odnosno moratorij na  50 godina.  Ujedno je jučer Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara podnio Ustavnome sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti Ustavnoga zakona o pravima nacionalnih manjina. Prosvjed se održava na parkiralištu kod hotela Dunav.

 

 

Pročitano 2255 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar