Ispiši ovu stranicu

Potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji Splita i Vukovara

Formalizirano dugogodišnje prijateljstvo Formalizirano dugogodišnje prijateljstvo Foto: HINA

Gradonačelnici Splita i Vukovara Andro Krstulović Opara i Ivan Penava potpisali su u Splitu Sporazum o prijateljstvu i suradnji između ta dva grada.

- Plodna suradnja i iskreno prijateljstvo Splita i Vukovara itekako su izraženi posljednjih 28 godina. Nekadašnji gradonačelnik Zvonimir Puljić iznimno je radio na institucionalnom učvršćivanju veza ova dva grada, ali i bivši gradonačelnik Ivo Baldasar koji je dovršio taj posao i dao mu novi znak. Ovaj današnji sporazum je samo potvrda te izvrsne i iznimne suradnje koju smo odlučni nastaviti. Čast mi je i zadovoljstvo što ćemo vrlo skoro na uvid ove vijećnice staviti i grb grada Vukovara, jer on je već duboko u srcima naših građana – izjavio je tim povodom Krstulović Opara.

Jaku poveznicu između Slavonije i Dalmacije naglasio je  i vukovarski gradonačelnik Penava, ukazujući na čitav niz vidova suradnje, susreta i prijateljstava,

- Iznimno mi je drago što smo danas u prigodi ovjekovječiti ovaj trenutak koji sam po sebi nije ništa umjetno i isforsirano, nego suprotno, izašao je iz naroda i emocije, kao i iz pojedinačnih odnosa malih ljudi. To je osnova koja garantira dugoročnu i kvalitetnu suradnju na korist građanima oba grada – rekao je Penava u Splitu. 

Krstulović Opara ovim je povodom Penavi poklonio ključ grada i dvojezični Statut grada Splita, a vukovarski je gradonačelnik uzvratio statuom vukovarskog vodotornja.

 

 

Pročitano 748 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar