Ispiši ovu stranicu

Prijem za ravnatelje škola naše županije

U našoj  županiji radi preko tisuću prosvjetnih djelatnika U našoj županiji radi preko tisuću prosvjetnih djelatnika Foto: Marija Molnar

Svjetski dan učitelja slavi se 5.listopada unazad 25 godina, a tradicionalno tim povodom Vukovarsko-srijemska županija za ravnatelje osnovnih i srednjih škola upriličuje svečano primanje. Ove godine u palači Srijem u Vukovaru ravnatelje su primili dožupani Damir Barna, Josip Dabro i Đorđe Ćurčić te pročelnica Upravnoga odjela za obrazovanje Jadranka Mustapić Karlić.

Zahvalivši učiteljima i nastavnicima na njihovom doprinosu u stvaranju boljeg životnog standarda, dožupan Barna je istaknuo važnost njihovoga poziva.

-Osim što podučavaju generacije učenika i tako doprinose razvoju cjelokupnoga društva, učitelji i nastavnici usađuju našoj mladosti i ljubav prema svome kraju i zavičaju, a to nam je danas prijeko potrebno – naglasio je Barna.

Pročelnica Mustapić Karlić naglasila je kako je naša zemlja jedna od stotinu u svijetu koja obilježava ovaj dan te je učiteljima u ime Vukovarsko-srijemske županije uputila čestitku.

-Na ovaj dan ističemo važnost učiteljskoga poziva. On osim obrazovne komponente ima i onu odgojnu koja je iznimno važna. Želim našim učiteljima puno intimnoga zadovoljstva, lakih tema i zadovoljstva u radu te povratnih informacija od učenika - poručila je Mustapić Karlić. Dodala je i kako učitelji u životu svakoga čovjeka ostavljaju nemjeljiv trag i utjecaj te istaknula kako su još uvijek za svoj rad nedovoljno plaćeni.

Na području naše županije djeluje 67 osnovnih i srednjih škola u kojima radi preko tisuću prosvjetnih djelatnika. Problema ima, ali ih nastoje sustavno rješavati.

-U našoj županiji situacija s učiteljima je bolja nego s učenicima kojih je iz godine u godinu manje, iako se taj trend sada polako mijenja nabolje. Problem s učiteljima koji su iskazani kao tehnološki višak riješen je tako da su raspoređeni po drugim školama u našoj županiji. Uvijek se nadamo da situacija u kojoj učitelji rade i obavljaju svoje svakodnevne dužnosti mora biti bolja jer jedino što je važno i isplativo je ulaganje u budućnost, odnosno ulaganje u obrazovanje i učitelje – istaknula je Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića i voditeljica Županijskoga stručnoga vijeća ravnatelja osnovnih škola naše županije.

S njome se slaže i Josip Jovanovac, predsjednik Aktiva srednjoškolskih ravnatelja Vukovarsko-srijemske županije.

-Nastojimo probleme sustavno rješavati. U ovoj prigodi Svjetskoga dana učitelja želim istaknuti da sve kolege iz osnovnih i srednjih škola odgovorno rade svoj posao, a probleme koji dolaze rješavaju entuzijazmom i znanjem, pomažući na taj način mladim ljudima – naglasio je Jovanovac.

Pročitano 595 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar