Ispiši ovu stranicu

Predstavljena didaktička igra Putovima zavičaja

Izazvala veliko zanimanje u školama naše županije Izazvala veliko zanimanje u školama naše županije Foto: Arhiv HRV-a

Povodom obilježavanja Dana europske baštine 2019. godine na temu Umjetnost i zabava, Državni arhiv u Vukovaru aplicirao je Ministarstvu kulture RH s prijedlogom didaktičke igre Putovima zavičaja. Ministarstvo je financijski podržalo izradu 100 primjeraka ove igre, a nakon što je izazvala veliki interes pogotovo u školama naše županije, u financiranje dodatnih 300 primjeraka uključile su se i Vukovarsko-srijemska županija te Turistička zajednica naše županije. Sada je igra predstavljena široj javnosti, u palači Srijem u Vukovaru.

-Svrha je kroz igru i zabavu na interaktivan i dinamičan način upoznati našu županijsku zavičajnu prošlost. Naglasak je na našoj povijesti, ali igra pokriva i dobar dio ostalih područja koja su bitna za hrvatski identitet na slavonsko-srijemskom prostoru. Igra sadrži 160 pitanja s odgovorima, igra se na igračoj ploči u obliku naše županije kao i popularna Čovječe ne ljuti se. Odjednom je mogu igrati četiri osobe ili četiri skupine igrača, a zbog potrebne razine znanja, namijenjena je učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola iako je dakako mogu igrati i odrasli – pojasnio je jedan od autora igre Petar Elez, ravnatelj Državnoga arhiva u Vukovaru. Uz njega autorstvo igre poptisuje i njegova kolegica iz arhiva Irena Milobara.

Vukovarsko-srijemska županija, odmah je prepoznala potencijal ove igre, pojasnila je županijska pročelnica za turizam i kulturu Marija Budimir

-Čim nam je igra predstavljena, prepoznali smo u njoj veliki promidžbeni i turistički potencijal županije. Uskoro će svaka od škola u županiji imati svoj primjerak ove didaktičke igre – naglasila je Budimir.

Na predstavljanju u Vukovaru sudjelovale su i pročelnica županijskoga Upravnoga odjela za obrazovanje doc.dr.sc. Jadranka Mustapić Karlić te direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Pročitano 703 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar