Ispiši ovu stranicu

Vukovar uskoro dobiva atletsku stazu s tartanskom podlogom

Radovi gotovi za mjesec i pol dana Radovi gotovi za mjesec i pol dana Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te pročelnikom Upravnoga odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Draženom Čuligom, obišao je radove na rekonstrukciji atletske staze na središnjem gradskom nogometnom stadionu u ulici 204.vukovarske brigade.

Radove na rekonstrukciji staze i popratnim sadržajima izvodi tvrtka Osijek-Koteks d.d., vrijedni su 3.119.730,71 kuna s PDV-om, a partneri Gradu Vukovaru na ovome su projektu Hrvatski atletski savez te Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Radovi na postojećoj atletskoj stazi izvedeni su u ugovorenome roku i preostalo je postavljanje završnoga sloja atletske staze, što Grad Vukovar provodi zajedno s Hrvatskim atletskim savezom.

Radi se o projektu izgradnje atletske staze s tzv. tartanskom podlogom. Po riječima gradonačelnika Penave, Hrvatski atletski savez u suradnji s Međunarodnom atletskom federacijom i Međunarodnim olimpijskim odborom donira ovu tartansku podlogu čija je vrijednost nešto veća od milijun kuna, a postavlja ju talijanska tvrtka Mondo, ovlašteni proizvođač i izvođač radova koji te poslove obavlja sukladno licencama koje podrazumijevaju standarde za održavanje natjecanja najvišeg mogućeg ranga u svijetu.

-Kroz maksimalno mjesec i pol dana Vukovar će dobiti svoju prvu tartansku atletsku stazu, a sredstvima osiguranima iz EU fondova srušit ćemo postojeći zid oko stadiona te izgraditi nove prostorije i tribine na ovom stadionu. Na taj ćemo način objekt vizualno učiniti ljepšim ali i funkcionalnijim te našim građanima omogućiti da dolaze na stadion i slobodno koriste njegove sadržaje tijekom cijele godine i u bilo koje doba. Cijeli smo projekt usmjerili ka tome da dobijemo moderan oobjekt otvorenoga tipa. U tom smsilu apeliramo već sada na građane da korištenje nove tartan staze podrazumijeva i određenu odgovornost i da je ta staza namijenjena isključivo pješacima u sportskoj obući. Uložili smo u ovaj projekt značajna sredstva i svi skupa trebamo brinuti i spriječiti uništavanje ovoga sadržaja čija je namjena isključivo sportsko rekreativna – naglasio je Penava.

Nakon postavljanja završnog sloja, atletska će staza biti opremljena sa svom popratnom opremom,  potrebnom za održavanje domaćih i međunarodnih natjecanja.

 

Pročitano 776 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar