Ispiši ovu stranicu

Kako do besplatne pravne pomoći u Vukovaru?

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Od 1.lipnja ove godine Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt pod nazivom Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa.

Cilj je projekta osigurati djelotvornu pravnu zaštitu i podršku najosjetljivijim društvenim skupinama kao što su žrtve teških kaznenih djela, žene žrtva nasilja u obitelji, pripadnici nacionalnih manjina, osobe s invaliditetom, osobe starije životne dobi i druge osobe u potrebi u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kroz planirane aktivnosti u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji, a na koji način se može dobiti besplatna pravna pomoć i što sve besplatna pravna pomoć obuhvaća, uputila nas je Melita Bošnjak, voditeljica Referentnog centra Vukovar Udruge za podršku žrtvama i svjedocima

- Svi kojima je potrebna besplatna pravna pomoć odnosno primarna pravna pomoć mogu nam se obratiti telefonom na 032/639-333, e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobnim dolaskom u udrugu. Nalazimo se u Vukovaru, ulica Ljudevita Gaja 12. Primarna pravna pomoć obuhvaća opću pravnu informaciju, pravni savjet, sastavljanje podnesaka pred javnopravnim tijelima, Europskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama u skladu s međunarodnim ugovorima i pravilima o radu tih tijela, zastupanje u postupcima pred javnopravnim tijelima i pravnu pomoć u izvansudskom mirnom rješenju spora. Naša su iskustva u radu s korisnicam pokazala da najčešće traže pravnu informaciju, pravni savjet i pomoć pri sastavljanju podnesaka - istaknula je Bošnjak.

Pročitano 2630 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar