Ispiši ovu stranicu

Priljevo - promet preko novoga nadvožnjaka početkom kolovoza

Potporni stupovi su izgrađeni, slijedi premošćivanje i asfaltiranje Potporni stupovi su izgrađeni, slijedi premošćivanje i asfaltiranje Milan Paun

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima i voditelj osječke poslovne jedinice Hrvatskih cesta Goran Martinović obišli su rekonstruiranu državnu cestu D2 u Kudeljarskoj ulici te radove na rekonstrukciji raskrižja Županijske i Gundulićeve ulice gdje se gradi kružni tok sa sanacijom postojećeg i izgradnjom novog nadvožnjaka preko željezničke pruge. 

Državna cesta D2 duga je oko 350 kilometara i ide od Varaždina do Iloka, a kroz Vukovar njome dnevno prođe oko 11.500 vozila, rekao je Martinović  i dodao da je stoga bilo potrebno izgraditi prometnicu s četiri vozna traka kroz Vukovar.

Cesta preko Priljeva najvažnija je gradska komunikacija koja povezuje Borovo naselje i Vukovar, rekao je gradonačelnik Penava i dodao da će kružni tok olakšati ulazak teretnim vozilima u Luku Vukovar, motorna će vozila brže prometovati, a biciklisti će dobiti svoju stazu.

Zahvalio je Vladi RH na pomoći u realizaciji ovih projekta te Hrvatskim cestama kao investitorima.

Do sada izvedeni radovi vrijedni su 29.154.634,09 kuna dok je vrijednost radovana gradnji kružnoga toka 23.457.907,35 kuna koji bi trebao biti izgrađen do prosinca ove godine.

Novi nadvožnjak trebao bi biti pušten u promet početkom kolovoza kada će početi sanacija postojećega nadvožnjaka.

priljevo celnici

kudeljarska cesta

Pročitano 847 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun