Ispiši ovu stranicu

Kudeljarci se okupili po devetnaesti put

Druženje i sjećanje na djetinjstvo provedeno na Kudeljari Druženje i sjećanje na djetinjstvo provedeno na Kudeljari Foto: Marija Molnar

Na stadionu HNK Radnički u Borovo Naselju održano je tradicionalno okupljanje stanovnika južnoga dijela Vukovara tzv.Kudeljare pod nazivom Dan Kudeljaraca. Na taj je način nastavljena tradicija okupljanja i druženja svih generacija koje su odrasle u ovom dijelu grada i koje ne žele zaboraviti svoju proživljenu mladost i djetinjstvo provedeno u siromaštvu i borbi za goli život.

-Kudeljarce su dovozili vlakovi bez voznoga reda, stizali su skelom, u sepetima, na seljačkim kolima, ali i pješice. U Slavoniju su dolazili kako bi prehranili svoje mnogočlane obitelji, a ovdje su stekli prijatelje i sami postali velika obitelj koju ne želimo zaboraviti. Danas ovaj naš dan obilježavamo po devetnaesti put i okupljat ćemo se dokle god nas ima – istaknuo je u ime organizacijskoga odbora Danijel Rehak.

U okviru programa položeni su i vijenci, zapaljene svijeće i odana počast kod spomen-obilježja poginulim članovima HNK Radnički u Domovinskome ratu. U ime Vukovarsko-srijemske županije događaju je nazočio dožupan Damir Barna, a u ime Grada Vukovara zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

 

Vijenci

Ove su godine u obilježavanje uključili i polaznike Škole nogometa HNK Radnički.

-Želimo da i djeca na neki način nastave ovu tradiciju okupljanja. Upravo im je završila Škola nogometa, a na ovaj dan će prigodno odigrati rekreativnu utakmicu i to mame protiv limača, a tate protiv pionira – pojasnio je Rehak.

Druženje se nastavlja zajedničkim kudeljarskim ručkom, a potom i sportskim aktivnostima u poslijepodnevnim satima.

 

 

 

 

Pročitano 957 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar