Ispiši ovu stranicu

Vrtićanci posjetili tržnicu, dobili slikovnice i družili se sa životinjama

Educiraju ih od malih nogu o zdravoj prehrani Educiraju ih od malih nogu o zdravoj prehrani Foto: Marija Molnar

Udruga hrvatskih tržnica, u sklopu projekta Vrtići i škole na tržnicama, izdala je ilustriranu slikovnicu i društvenu igru Šetnja tržnicom, autorice Marije Martinko, s ciljem poticanja stvaranja navika konzumacije domaćih i svježih proizvoda kod najmlađih.

U okviru projekta, na gradskoj tržnici Vukovar zamjenici gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i Ivana Mujkić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević te pročelnik službe vlastitog pogona Gradske tržnice Vukovar Igor Antolović uručili su djeci vukovarskih dječjih vrtića slikovnice koje na zabavan i edukativan način približavaju zdravu hranu, posebice onu svježu koju valja jesti u vrijeme kada prirodno dozrijeva, uz poseban program. Grad Vukovar se 2018. godine uključio u provedbu projekta kako bi se kod djece polaznika vrtića, kroz edukaciju i igru, pozitivno djelovalo na stvaranje ili mijenjanje navika koje uvelike utječu na kvalitetu života i podučili ih o važnosti zdravog načina prehrane.

 

Ples

-Na ovaj način educiramo naše najmlađe sugrađane i potičemo ih da konzumiraju domaću hranu proizvedenu upravo ovdje u Slavoniji, jer domaće je najzdravije. Iz ovih slikovnica mogu naučiti kako zdravo živjeti, također mogu potaknuti i svoje roditelje da dođu kupovati na vukovarski tržnicu. Na ovaj način potičemo i razvoj naših OPG-ova – rekao je Pavliček.

Također, djeca su se ispred gradske tržnice mogla družiti i slikati s domaćim životinjama koje je iz Bogdanovaca dovezao Tomislav Matijašević. Ovim je sadržajem uprava Gradske tržnice Vukovar upotpunila program i omogućila djeci da uživo vide nekoliko domaćih životinja.

 

Zdrijebe

- Pokazali smo djeci tele, janje, prasiće, lane, konja i ždrijebe i djeca su dakako ushićena. Rijetko mogu na jednom mjestu vidjeti toliko različitih životinja odjednom. Domaće su životinje sve manje zastupljene, pa ih često djeca mogu vidjeti samo u slikovnicama - rekao je Matijašević.

Pročitano 707 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar