Ispiši ovu stranicu

Projekt za lakši protok prometa u Vukovarskoj gospodarskoj zoni

Više od 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za spojnu cestu Više od 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za spojnu cestu Foto: Marija Molnar

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je 1,8 milijuna kuna za razvoj Vukovarske gospodarske zone. Radi se o sredstvima iz programa Konkurentnost i kohezija za 46 gradova i općina RH, a odluku o financiranju nedavno je u Zagrebu pročelnici vukovarskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijani Grubišić uručio ministar Darko Horvat.

Tim povodom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sazvao je konferenciju za medije kako bi javnosti predstavio ovaj rezultat.-I ovaj je projekt na tragu posljednjih podataka koji govore o povećanju radnih mjesta u Vukovaru i vrhunskim pozicijama Grada Vukovara u smislu poticanja gospodarstva. Ovdje je riječ o projektu izgradnja spojne ceste od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo tj. državne ceste D2 u Vukovaru kojega će ministarstvo sufinancirati sa 75 posto odnosno u iznosu od 1.807.533,36 kuna bespovratnih sredstava, dok će Grad Vukovar izdvojiti 602.511,12 kuna – naglasio je Penava.

I Vukovarska razvojna agencija VURA bila je dijelom ovog zajedničkog uspješnog projekta.

- Zajedno s Upravnim odjelom za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju pripremali smo svu dokumentaciju i cijelu operativu koja je bila potrebna. Bilo je zahtjevno, ali smo uspjeli uspješno privesti kraju ovaj posao – rekla je direktorica VURA-e Vedrana Žilić.

Poziv na koji se javio Grad Vukovar bio je namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona s ciljem poboljšanja njihove kvalitete i usluga koje pružaju, a prijavitelji su putem njega mogli ostvariti sufinanciranje prihvatljivih troškova energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijske infrastrukture.

-U sklopu ovoga projekta napravit ćemo dio ceste i zaokružiti prometnu infrastrukturu unutar Vukovarske gospodarske zone, poboljšati je i omogućiti lakši protok prometa unutar zone prvenstveno za teretna vozila. Radi se o 1200 metara četvornih ceste, 18 parkirnih mjesta od čega jedno za osobe sa invaliditetom, 250 metara četvornih pješačke staze, 276 četvornih metara biciklističke staze te led rasvjeti. Također u okviru projekta previđene su i aktivnosti na promidžbi i vidljivosti, a djelomično će se moći pokriti i plaće djelatnika koji će projekt provoditi od rujna ove do lipnja iduće godine – istaknula je pročelnica Grubišić.

Inače u Vukovarskoj gospodarskoj zoni trenutno radi oko 350 zaposlenih i 50-tak tvrtki zajedno s onima unutar BIC Poduzetničkog centra. 

Pročitano 923 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar