Ispiši ovu stranicu

Tko odseli iz Vukovara, vraća kadrovski stan

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Vukovarski su gradski vijećnici s 15 glasova za i sedam suzdražanih prihvatili donošenje Pravilnika o stambenom zbrinjavanju osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području Grada Vukovara.

Pravilnik propisuje kriterije za dodjelu kadrovskih stanova, neke od struka pri tome imaju prednost poput pripadnika oružanih snaga i policije s obzirom da je najavljen veći priljev Hrvatske vojske i pripadnika interventne policije u grad, potom medicinske i ostalih deficitarnih struka. Tijekom rasprave, vijećnici su se složili da je pravilnik dobar početak za rješavanje stambene problematike Vukovaru prijeko potrebnih kadrova, a posebno je naglašeno i da propisuje mehanizam zaštite tj. da korisnik kadrovskoga stana ukoliko ode iz Vukovara živjeti i raditi negdje drugdje, stan mora vratiti.

Predsjednik Gradskoga vijeća Vukovara Tomislav Šota zadovoljan je konstruktivnom raspravom gradskih vijećnika o ovoj, za razvoj grada, iznimno važnoj temi.

- Grad daje preporuku za stan gradskome povjerenstvu za stambeno zbrinjavanje, a konačna je odluka na Uredu državne uprave odnosno ministarstvu. Rasprava je o ovoj temi bila dobra i puno se vijećnika javilo s pitanjima i komentarima. Neki su cijeli ovaj proces ocijenili transparentnim, neki ne, no ovdje se radi o postupku koji će se još dotjerivati. Kada govorimo o deficitarnim zanimanjima koje treba stambeno zbrinuti, za neke su to keramičari, za druge liječnici, no poanta je da tko god dobije kadrovski stan u Vukovaru, ukoliko ode iz Vukovara ili npr. dođe do vlastite kuće u Vukovaru,  taj kadrovski stan mora vratiti. Važno je da nam se ne događa situacija od prije 10-15 godina da korisnik stana u Vukovaru odseli iz grada, a stan iznajmljuje studentima. To nije dobro – naglasio je Šota.

Vijećnici su na sjednici, između ostaloga, prihvatili i izvješće o realizaciji programa Gradskog savjeta mladih za 2018. godinu, izvješće o radu i financijsko izvješće ustanove Sportski objekti Vukovar za 2018. godinu kao i odluku o usvajanju Obračuna proračuna Grada Vukovara za 2018.

Pročitano 1171 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar