Ispiši ovu stranicu

Iz Dubrovnika za vukovarske OŠ 42 računalna monitora

Vukovar i Dubrovnik veže čvrsto prijateljstvo Vukovar i Dubrovnik veže čvrsto prijateljstvo Foto: Marija Molnar

Predsjednik Gradskoga vijeća Dubrovnika, grada prijatelja Vukovara, Marko Potrebica i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Orlanda Tokić darovali su osnovnim školama s područja Vukovara 42 računalna monitora.

- Ova skromna donacija je nastavak dobre suradnje Vukovara i Dubrovnika i prijateljstva koje traje dugi niz godina, službeno započetog 1993. godine u vrlo teška vremena za oba grada. Danas je trenutak kada se okrećemo budućnosti. Ovo je također i samo jedna u nizu akcija, a vjerujem da će škole ovu opremu vrijedno iskoristiti – istaknuo je Potrebica, ujedno izražavajući nadu da bi vukovarska djeca po završetku osnovne škole mogla dolaziti organizirano u Dubrovnik kako bi se upoznala s kulturom i poviješću toga grada te Domovinskim ratom na krajnjem jugu Hrvatske.

 

Monitori

 

Monitori su uručeni ravnateljima osnovnih škola u vukovarskoj gradskoj vijećnici, a događaju je nazočio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zahvalivši na ovoj vrijednoj donaciji.

-Imamo izrazito jako, čvrsto i razvijeno prijateljstvo za koje sam siguran da će trajati. Na ovoj donaciji zahvaljujem u ime svih građana. Mi ćemo naše prijateljstvo i suradnju s Dubrovnikom razvijati u oba smjera. Radi se na otvaranju Vukovarske kuće, jednoj prekrasnoj akciji usmjerenoj ka gospodarstvu i trgovinskoj razmjenu, a čije je granice zasad teško predvidjeti jer sve ovisi o našoj umješnosti. No dosad smo pokazali da smo po tom pitanju na visokoj razini. Također naglašavam i suradnju braniteljskih udruga oba grada koja je na snazi i vrlo prisutna – istaknuo je Penava.

U ime ravnatelja na donaciji je zahvalila ravnateljica vukovarske OŠ Josipa Matoša Mirela Posarić koja je istaknula kako će donacija zasigurno doprinijeti kvalitetnijem radu u gradskim osnovnim školama.

 

Ravnateljice

 

Pročitano 646 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar