Ispiši ovu stranicu

Džek Djordić: Naš je cilj 2023.godine u Vukovaru otvoriti hotel vrijedan 200 milijuna kuna

Hotel će imati 4 *, 120 soba, stanove i urede... Hotel će imati 4 *, 120 soba, stanove i urede... Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i izvršni direktor tvrtke Immo Invest Partner Vukovar d.d. Džek Djordić potpisali su Ugovor o kupoprodaji nekretnina od posebne važnosti u vlasništvu Grada Vukovara, zgrade hotela Dunav.

Ovaj nekada reprezentativni objekt nalazi se na atraktivnoj lokaciji u središtu Vukovara, na samom ušću Vuke u Dunav, a u funkciji nije posljednjih devet godina. Grad Vukovar kupio ga je za 10,3 milijuna kuna te putem javnog natječaja prodao Immo Investu za 11,3 milijuna kuna, a investitor se obvezao da nakon što ishodi sve potrebne dozvole u idućih 18 mjeseci, novi hotel izgradi u zakonskom roku od sedam godina.

-Naša tvrtka ulazi u Vukovar s ciljem ekonomskog i turističkog razvoja grada. Planiramo izgraditi hotel s četiri zvjezdice. Ukupna investicija iznosi oko 200 milijuna kuna, a naš je cilj hotel otvoriti  2023. godine – istaknuo je Džek Djordić.

 

Hotel Djordjic svi

 

Gradonačelnik Penava naglasio je da ova investicija po svojoj visini ulazi u red strateških investicija i na razini države.

- U tom smislu dajemo punu potporu ovom projektu s vjerom i nadom da ćemo kroz određeno vrijeme svjedočiti jednom novom sadržaju u gradu koji će biti na ponos svim Vukovarcima, ali i cijeloj državi – rekao je Penava.

Njegov zamjenik Marijan Pavliček pak posebno je istaknuo činjenicu da se ovdje radi o najvećoj investiciji u Vukovaru nakon Domovinskoga rata u turistički sektor.

-Ovaj će projekt svakako pozicionirati Vukovar na turističkoj karti top destinacija Hrvatske u kontinentalnom turizmu, riješiti problem sa smještajnim kapacitetima i kongresnim turizmom, a otvara i nova radna mjesta – rekao je Pavliček.

Član Upravnoga odbora Immo Invest Partner Vukovar Petar Đorđić zahvalio je gradskim čelnicima na susretljivosti i ekspeditivnosti kao i činjenici da je od preliminarnih razgovora do potpisivanja ugovora proteklo tek 11 mjeseci.

-Naoružani smo optimizmom, snagom, voljom i energijom da ovaj projekt realiziramo - rekao je Đorđić.

Budući bi hotel trebao imati oko 120 soba i 240 ležajeva, atraktivne restorane, urede, stanove te multimedijalne prostore.  

Potpisivanju ugovora nazočio je i Damir Barna, prvi zamjenik vukovarsko-srijemskog župana, Frenk Djordić, predsjednik Skupštine tvrtke Immo Invest Partner Vukovar kao i privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje i upravljanje gradskom imovinom Žaklina Pul.

 

 

 

Pročitano 1351 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar