Ispiši ovu stranicu

Otvoren festival Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ

Otvoren festival Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ Foto: Marija Molnar

Na središnjem gradskom trgu svečano je otvoren 2.festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija – Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ. Festival traje do nedjelje 5.svibnja.

Nazočne je pozdravio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, posebno zahvalivši ambasadorima festivala nadbiskupu đakovačko-osječkom Đuri Hraniću, glavnom uredniku Večernjeg lista Draženu Klariću te izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću.

 

Golubici

 

- Vukovar simbolizira zajedništvo i ovo je doista pravo mjesto i pravo vrijeme da to zajedništvo prezentiramo u svoj punini bogatstva i kulture nematerijalne baštine koju nastojamo sačuvati i svijetu prikazati upravo u ovom gradu. Od srca zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog događaja kao i svim sudionicima. Rezultati dolaze kroz marljiv rad i zajedništvo i siguran sam da će u godinama pred nama ovaj festival i dalje rasti – istaknuo je gradonačelnik Penava.

 

Ples1

 

U programu kojega je prenosio i HRT nastupila su mnogobrojna kulturna, glazbena, plesačka i pjevačka društva iz cijele Hrvatske te prikazana bogata eno-gastro ponuda iz raznih hrvatskih županija. Otvorenje je pratila i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Marijana Balić te izaslanica predsjednika Vlade RH Gabrijela Žalac, no zbog loših vremenskih prilika i jake kiše, otvorenje je prekinuto.

 

Manekenke

U večernjim satima, koncert povodom Dana grada Vukovara održao je rock sastav Prljavo kazalište.

 

 

 

Pročitano 930 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar