Ispiši ovu stranicu

Suradnja s poljskom regijom u europskim projektima

Zajedničko fotografiranje sudionika okrugloga stola Zajedničko fotografiranje sudionika okrugloga stola VSŽ

U poljskom gradu Poznan svečano se obilježava 15 godina ulaska Poljske u Europsku Uniju, a tim povodom održan je sastanak europskih regija partnera među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija.

Regije razmjenjuju iskustava u povlačenju sredstava iz europskih fondova. Na okruglom stolu „Europa sutra – kako učinkovito reagirati na izazove s kojima se suočava suvremena Europa nakon 2020.“

Sudjelovao je i župan Božo Galić. Razgovaralo se o društveno-gospodarskim aspekti članstva Poljske u EU te perspektivama i izazovima s kojima se suočava Europa.

Galić je naveo kako je Hrvatska kao najmlađa članica Europske Unije napravila veliki iskorak u privlačenju sredstava iz EU fondova.

Bez obzira na tešku situaciju i odlazak ljudi, ipak stanovnici naše županije osjećaju boljitak Republike Hrvatske nakon ulaska u EU  jer smo naučili uz prijateljsku Velikopoljsku regiju provoditi razvojne projekte uz pomoć sredstava EU, što oni uspješno čine, izjavio je Galić. 

Spomenuo je i uspješno realizirane projekte i oni koji se pripremaju jer su od strateške važnosti za ovaj kraj, među njima su koridor Vc, Srijemska granična transverzala, Zračna luka Osijek, željeznička pruga Vinkovci–Zagreb te iskorištavanje potencijala rijeka Dunav i Sava kao i gradnja plovnih putova i kanala.

Pročitano 857 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun