Ispiši ovu stranicu

Dan branitelja VSŽ slavit ćemo 30. svibnja

Predsjedavao je predsjednik skupštine Dražen Milinković Predsjedavao je predsjednik skupštine Dražen Milinković VSŽ

Vijećnici Vukovarsko-srijemske županije odlučili su da će se ubuduće 30. svibnja slaviti kao Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije jer žele i na taj način odati počast svim umrlim, poginulim, nestalim, ali i živim braniteljima te iskazati i pijetet prema Domovinskome ratu. 

Od 15 točaka dnevnoga reda zanimanje vijećnika pobudio je prijedlog zaključka o izmjeni Mreže hitne medicine.

Predlaže se da se u Ispostavi Otok umjesto  5 timova T-2 odredi 5 timova T-1 razine u svrhu unaprjeđenja i podizanja razine kvalitete. Izmjene su predložene i u Ispostavi Ilok, predlaže se 5 timova T-1.

Mijenjanju se i statuti vinkovačke i vukovarske bolnice u skladu s novim zakonom.

Vijećnici su usvojili i godišnje izvješće obrani od tuče, a doznali smo da je prošlogodišnja sezona bila iznadprosječna po utrošku meteorološke otopine za prizemne generatore i utrošku protugradnih raketa, ispaljeno ih je 19. Nova sezona počinje 1. svibnja.

Vijećnici su  suglasni za sklapanje ugovora o javnoj nabavi za izvođenje II. faze radova na izgradnji zgrade Zavoda za hitnu medicinu VSŽ. Također su prihvatili izmjene i dopune statuta Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar, izvješće o provedbi Plana monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju kao i izvješće o radu Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Vukovarsko-srijemske županije.

Usvojili su i niz odluka o kriterijima i mjerilima za financiranje izdataka i investicijskog održavanja osnovnih i srednjih škola te učeničkoga doma.

Donesena je i Strategija upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu Vukovarsko-srijemske do 2021. godine.

Pročitano 637 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun