Ispiši ovu stranicu

Obiteljski smještaj Biser Dunava osvojio Turistički cvijet za 2018. godinu

Prošle godine ostvarili 3400 noćenja Prošle godine ostvarili 3400 noćenja Foto: Marija Molnar

Na 5.nacionalnom forumu obiteljskog smještaja u kategoriji Najbolji smještaj u gradu, nagradu Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku osvojio je za 2018. godinu obiteljski smještaj Biser Dunav iz Vukovara. Tim povodom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim je zamjenicima Marijanom Pavličekom i Ivanom Mujkić te direktoricom Turističke zajednice Grada Vukovara Marinom Sekulić posjetio ovaj smještaj i vlasnika Davora Buntića.

- Ovim se poslom bavimo od 2014, godine, dvije godine kasnije dobili smo nagradu Ministarstva turizma i HGK za inovativnost u ponudi, a sada i za najbolji obiteljski smještaj u RH što nam je veliki poticaj za daljnji rad. Imamo goste iz cijeloga svijeta, uglavnom bicikliste, a prošle smo godine ostvarili 3400 noćenja što je za 100 posto više u odnosu na 2017. - istaknuo je Buntić.

Najavio je i proširenje kapaciteta te naglasio da se od kontinentalnog turizma može živjeti iako je potrebno puno truda i stalnih ulaganja jer je konkurencija sve veća. Kapacitet objekta obuhvaća devet opremljenih soba s kupaonicama i 14 ležaja, blagovaonicom, bazenom, besplatnim internetom, garažom za smještaj bicikala i pripadajućom radionicom za popravak bicikala, parkiralištem, voćnjakom uz rijeku Dunav te zelenim okruženjem ljetne terase.

-Mi naše goste slušamo i odgovaramo na njihove potrebe. To je jedini način na koji se može uspjeti – naglasio je Buntić.

 

Biser Dunava soba

 

Gradonačelnik Penava pak istaknuo je kako su po svim pokazateljima vidljivi uzlazni trendovi u vukovarskom turizmu.

-Jedan od dokaza je i ova nagrada na kojoj od srca čestitam obitelji Buntić. Ujedno je ova nagrada i poruka svima koji vjeruju i govore da se ne može jer moguće je uz dobru ideju, puno truda, rada i stalnih ulaganja – rekao je Penava.

 

Biser Dunava blagovaonica

 

Sve je veći broj smještajnih kapaciteta u Vukovaru, prošle su godine otvorena četiri nova smještaja, a ove jedan.

-Trenutno u Vukovaru raspolažemo s 968 ležajeva i sve je to rezultat promotivnih aktivnosti, ulaganja, truda, nastupa na sajmovima koje organiziramo zajedno s Gradom Vukovarom. Sve to privlači nove ljude u grad, raste potražnja, a samim time i ponuda – rekla je direktorica Turističke zajednice Marina Sekulić. Iako je memorijalni turizam i dalje glavni razlog dolaska turista u Vukovar, brojni trenutni i budući sadržaji čine naš grad nezaobilaznom destinacijom u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

 

Biser Dunava bazen

 

Nagradu Turistički cvijet dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora – Zajednica obiteljskog smještaja u partnerstvu s Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom.

Pročitano 709 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar