Ispiši ovu stranicu

Slavonski proizvodi na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Sajam traje pet dana Sajam traje pet dana Hrv

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” iz Bošnjaka organizirala je sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju “Domaće je domaće” koja se održava od 25. do 29. ožujka na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. 

Manifestaciju su svečano otvorili predsjednik Odbora za branitelje u Skupštini Grada Zagreba Miodrag Demo, načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Nazočili su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, direktor Agro-klastera d.o.o. Zdenko Podolar, predsjednika Udruge „Panonia“ Pave Baotića i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je pozdravio sudionike i građane koji su došli posjetiti štandove, degustirati i kupiti proizvode.

Osim prezentacije i prodaje slavonskih i drugih autohtonih delicija, kolača, meda, vina, voćnih rakija i likera, te prikaza spravljanja hrane na tradicionalan način kao i bogatu gastro ponudu, predstavljeni su i proizvodi tradicijskih zanata poput rukotvorina, zlatoveza i šlingeraja, tradicionalnih reklji odnosno špenzleta.

Posjetitelji mogu uživati u slavonskom čobancu i jelima pripremljenim po starinskim receptima.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Pročitano 1092 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun