Ispiši ovu stranicu

Semenić Rutko napustila sjednicu, Buljan udaljen sa sjednice

Odluke su uglavnom donesene jednoglasno Odluke su uglavnom donesene jednoglasno Milan Paun

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podnio je na sjednici Gradskoga vijeća izvješće o svom radu u drugoj polovici prošle godine, a prema zakonu o izvješću se ne glasuje.

Penava je rekao kako je zadovoljan obujmom i realizacijom programa.

Najviše je sporova bilo oko programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Vijećnica Mirjana Semenić Rutko zatražila je skidanje s dnevnoga reda tih točaka s obrazloženjem da je Ministarstvo poljoprivrede donijelo odluke i od gradskih vijećnika samo očekuje da budu izvršitelji tih odluka. Zapravo se usprotivila povratu zemljišta grofu Eltzu te napustila sjednicu.

Predsjednik vijeća Tomislav Šota sa sjednice je udaljio vijećnika Darka Buljana nakon druge izrečene opomene u raspravi o istoj temi.

Šota je pojasnio kako vijećnici ne odlučuju kome će zemlja biti vraćena, nego određuju koja je zemlja za povrat, a vijećnici su većinom glasova tako i odlučili.

Vijećnici su donijeli program mjera poticaja razvoja poduzetništva po kome će poduzetnik moći dobiti najviše 200.000 kuna, a ukupna su sredstva za ovu mjeru dva milijuna kuna.

Vijećnici su prihvatili izvješća o radu i financijska izvješća gradskih ustanova.

Pročitano 1230 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun