Ispiši ovu stranicu

Tvrtka iz Nuštra zamračila 31,6 milijun kuna?

Istragu je vodila osječka policija Istragu je vodila osječka policija Hrv

Policija je temeljem kaznene prijave područne porezne uprave u Vukovaru osumnjičila direktora i računovotkinju tvrtke iz Nuštra da su utajom poreza oštetili državni proračun za 31,6 milijuna kuna.

Kriminalističko istraživanje proveli su pripadnici osječkoga Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, tereteći 45-godišnjeg direktora i 56-godišnju računovotkinju za utaju poreza ili carine te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Sumnjiči ih se da su 2016. i 2017. godine vukovarskom područnom uredu Porezne uprave dali netočne podatke, bitne za utvrđivanje porezne obveze.

Pritom su prijavili pravo na odbitak pretporeza za iznos od najmanje 17,4 milijuna kuna, a nisu prijavili poreznu obvezu u iznosu od najmanje 14,1 milijun kuna.

Direktor je, po sumnjama policije, potaknuo računovotkinju na izradu neistinite skladišne primike i provedbu tog dokumenta u poslovnim knjigama u kojem su neistinito naveli da su kupili raznu trgovačku robu ukupne vrijednosti 91,9 milijuna kuna.

Policija tereti direktora i da je računovotkinju potaknuo na izradu neistinitih izlaznih računa po kojima njihova tvrtka obavlja prodaju dobara i usluga prijevoza izvan Europske Unije, čime je njihova tvrtka oslobođena plaćanja poreza na dodanu vrijednost, javila je Hina.

 

Pročitano 1092 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun