Ispiši ovu stranicu

Kroz projekt Zaželi za Vukovar zaposleno 10 žena

Sklopile ugovor na dvije godine Sklopile ugovor na dvije godine Foto: Marija Molnar

U Vukovaru je održana početna konferencija EU projekta Zaželi za Vukovar, kojega provodi Udruga žena Vukovar u suradnji s partnerima Centrom za socijalnu skrb Vukovar i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Vukovar. Projekt je vrijedan 1.657.930,56 kuna, 100 posto se financira iz Europskog socijalnog fonda, a zaposleno je 10 žena na poslovima pomoći u kući za 40 starijh i nemoćnih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

-Cilj je projekta osnažiti pripadnice ciljane skupine žena u nepovoljnom društvenom položaju kroz zapošljavanje i edukaciju te poboljšati kvalitetu života i smanjiti isključenost starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju – istaknula je Mirjana Mizdrak-Mišanović, voditeljica projekta. Zaposlene žene u ovom projektu bile su dugotrajno nezaposlene, starije su od 50 godina i s najviše završenom srednjom stručnom spremom.

Konferenciji su u ime Grada Vukovara nazočili dogradonačelnica Ivana Mujkić i dogradonačelnik iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković. Grad Vukovar kroz program Zaželi prošle je godine zaposlio 50-tak žena na poslovima pomoći u kući, a s ovih deset koje je zaposlila Udruga žena Vukovar još uvijek nisu pokrivene sve potrebe jer se broj ljudi koji treba ovu vrstu podrške iz dana u dan povećava.

-Ovo je projekt koji ima konkretan učinak na društvo i mislim da je jedan od najboljih EU projekata odkako smo ušli u Europsku Uniju. Osim što zapošljava značajan broj žena i pomaže njihovom socijalnom uključenju, podrazumijeva i pomoć potrebitima. Nadam se kako ćemo i u budućnosti imati sličnih projekata – istaknula je Mujkić.

Ugovori sa ženama zaposlenima u ovom projektu sklopljeni su na dvije godine.

Pročitano 1148 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar