Ispiši ovu stranicu

Pravna pomoć za društveno osjetljive skupine

Projekt traje do kraja svibnja ove godine Projekt traje do kraja svibnja ove godine Foto: Marija Molnar

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt Pravna pomoć osjetljivim društvenim skupinama kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt je započeo 1. siječnja ove godine i provodi se do 31.svibnja.

-Cilj je osigurati djelotvornu pravnu zaštitu osjetljivim društvenim skupinama te povećati suradnju i povezivanje različitih pružatelja socijalnih usluga i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, a kako bi razmijenili znanje i iskustvo vezano za probleme društveno osjetljivih osoba. Želimo kroz ovaj projekt podići razinu informiranosti i poučavanje o pravima društveno osjetljivih osoba, starijih osoba, invalida kao i ojačati kapacitete zaposlenika i volontera naše udruge kroz edukacije u cilju poboljšanja pružanja usluga društveno osjetljivim osobama osobito starijim osobama, invalidima, korisnicima zajamčene minimalne naknade u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji – ističe Melita Bošnjak, voditeljica projekta.

U sklopu projekta u Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima nastavljaju pružati besplatnu pravnu pomoć društveno osjetljivim skupinama u prostorijama referentnih centara udruge u Vukovaru i Osijeku. Glede projektnih aktivnost, dosad ih je provedeno nekoliko, a slijedi čitav niz edukacija.

-U siječnju smo održali specijaliziranu edukacija u Društvu multiple skleroze Vukovar na temu ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, nasilju u obitelji, oblicima nasilja, tijeku prekršajnog postupka i nadležnim institucijama i organizacijama kojima se mogu obratiti za pomoć. Također smo s ovom udrugom održali i prvi sastanak o ovom projektu na kojemu se razgovaralo o aktivnostima na projektu i razmijenili smo iskustva u radu s korisnicima. Tijekom veljače slijedi nam i predavanje za zaposlenike i volontere naše udruge kojega će održati predstavnica Centra za socijalnu skrb Vukovar – najavljuje Bošnjak.

Također, do svibnja ove godine predavanja će im održati i predstavnici domova za starije i nemoćne te predstavnici udruga koje se bave socijalno osjetljivim skupinama. Ujedno planiraju odraditi i medijsku kampanju o projektu.

Pročitano 963 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar