Ispiši ovu stranicu

Na današnji je dan mučki ubijen na Ovčari Siniša Glavašević

Vijenac je položen podno spomen-biste legendarnom ratnom izvjestitelju Vijenac je položen podno spomen-biste legendarnom ratnom izvjestitelju Foto: Marija Molnar

U znak sjećanja na Sinišu Glavaševića, novinara, urednika, ratnog izvjestitelja i književnika koji je na današnji dan prije 27 godina mučki ubijen na Ovčari, ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić i direktor Hrvatskoga radija Vukovar Robert Rac, u prisutnosti djelatnika HRV-a, položili su vijenac i zapalili svijeću podno njegove spomen biste u holu zgrade HRV-a.

U spomen na ovog legendarnog ratnog izvjestitelja čiji je glas u eteru iz opkoljenog grada davao nadu hrvatskim braniteljima i civilima, Gradska knjižnica Vukovar i HRV na ovaj dan u okviru Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., održavaju program pod nazivom Novinarsko-književnički susret Grad - to ste vi! Događaj započinje u 18 sati u Gradskoj knjižnici Vukovar.

Tijekom Domovinskog rata Siniša Glavašević bio je urednik Hrvatskoga radija Vukovar i ratni izvjestitelj. Nakon sloma obrane grada, odveden je 19. studenoga 1991. godine iz vukovarske bolnice i gubi mu se trag. Njegovi posmrtni ostavci ekshumirani su iz masovne grobnice na Ovčari s još 199 žrtava tako da se pretpostavlja da je ubijen i pokopan na Ovčari istog dana kad je odveden.

U agresiji na Vukovar 1991. godine poginuli su i djelatnici HRV-a Stjepan Penić, Vladimir Levar, Branko Polovina i Zdenko Purgar.

Djelatnici Hrvatskoga radija Vukovar s ponosom održavaju sjećanje na svoje hrabre kolege i kolegice iz 1991. godine.

 

 

Pročitano 923 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar