Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko svjetlo mira preneseno u Zagreb

Svjetlom mira iz Vukovara pale lampaše u Ulici Grada Vukovara u Zagrebu Svjetlom mira iz Vukovara pale lampaše u Ulici Grada Vukovara u Zagrebu Foto: Marija Molnar

U crkvi Sv. Filipa i Jakova upriličena je primopredaja Vukovarskog svjetla mira koje tradicionalno već 17 godina branitelji Vukovara uručuju braniteljima Grada Zagreba i Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske. 

-Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu, započinjemo posjetom Vukovaru. Obiđemo sva ona mjesta koja su važna za obranu tijekom Domovinskog oslobodilačkog rata, a jedan od najvažnijih trenutaka je posjet crkvi Sv.Filipa i Jakova gdje nam vukovarski gvardijan tradicionalno uručuje Vukovarsko svjetlo mira. Ta je svijeća simbol povezanosti Vukovaraca i Zagrepčana i nosimo je u Zagreb gdje ćemo večer uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara njome upaliti lampaše duž Ulice Grada Vukovara – pojasnio je Milan Zanoški, predsjednik Kluba veterana 148.brigade Hrvatske vojske zagrebačko Trnje.

Milan Zanoski

U Vukovar ih je pristiglo stotinjak i ovim činom žele održati sjećanje i iskazati zahvalnost na svemu što su Vukovarci i vukovarske žrtve dale za slobodu Hrvatske. U crkvi ih je dočekao vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić.

Riječ je o akciji Kluba veterana ove brigade i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja pod nazivom I reći ću vam još jednu stvar: Zapamtite Vukovar, kojom se građani Zagreba prisjećaju svega onoga što se 1991. godine događalo u Vukovaru, Škabrnji i ostalim stradalničkim mjestima.Vukovarsko svjetlo mira pali se inače s uskrsne svijeće iz vukovarske Župne crkve sv. Filipa i Jakova.

Svjetlomira2

Pročitano 941 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar