Ispiši ovu stranicu

Vukovarska bolnica slavi 161. godišnjicu postojanja

Uručili priznanja umirovljenim djelatnicima bolnice Uručili priznanja umirovljenim djelatnicima bolnice Foto: Marija Molnar

Dana 27.listopada 1857 godine, zahvaljujući zalaganju i inicijativi dr.Viktora Spitzera otvorena je bolnica u Vukovaru. Tim je povodom danas održana svečana sjednica Stručnog vijeća Opće bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana na kojoj su upriličena priznanja i prigodni darovi umirovljenim zaposlenicima bolnice.

-Radi se o našim umirovljenim zaposlenicima rođenima 1941. godine kao i onima koji su umirovljeni prošle godine. Na ovaj im se način zahvaljujemo na trudu koji su iskazali tijekom svog radnoga vijeka u našoj ustanovi – istaknula je ravnateljica vukovarske bolnice dr.Vesna Bosanac.

Po njenim riječima, vukovarska bolnica iako mala, zapošljava 630 ljudi, ima 130 kreveta i otvorena je za sve građane Vukovara i okolice. Iako je trenutno trend iseljavanja medicinskoga osoblja izvan Hrvatske, ravnateljica Bosanac kaže da vukovarska bolnica, barem zasad, taj problem nema.

Nakon sjednice i prigodnog druženja na grob dr.Spitzera položen je vijenac kao i kod spomen-obilježja na Ovčari.

Pročitano 793 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar