Ispiši ovu stranicu

Proširuje se vrtić u Nuštru

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Godinama je zbog nedostatka mjesta 30-tak Nuštaraca moralo upisivati svoju djecu u vinkovačke vrtiće, međutim sada je potpisan Ugovor o dogradnji predškolske ustanove Vrtuljak u Nuštru između načelnika općine Nuštar Hrvoja Drinovca i direktora tvrtke Planum-građenje iz Vukovara Đure Bamburača pa će mali Nuštarci vrtićke dane provoditi u svome mjestu. Investicija je vrijedna 1.594.000,00 kuna plus PDV, projekt je prošao na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Općina Nuštar ga sufinancira s 200 tisuća kuna.

- Vrtić se proširuje za potrebe boravka 100 mališana jer trenutačno u vrtiću imamo 72 djece, a 32 djece je u vinkovačkim vrtićima uz sufinanciranje Općine – istaknuo je Drinovac.

Realizacija bi trebala biti dovršena u ožujku 2019. godine i u idućoj bi pedagoškoj godini ovaj vrtić mogao primiti 100-tnjak mališana. Istodobno se pokreću i aktivnosti na izgradnji dječjeg vrtića u Ceriću, pojašnjava Drinovac

-Cerić je izgleda jedino selo u našoj županiji gdje mladi ne odlaze nego se naseljavaju pa tamo imamo dosta mladih obitelji s djecom, koja sada idu u vrtić u Nuštar ili u Vinkovce. Proveli smo anketu koja je pokazala kako su roditelji zainteresirani za izgradnju vrtića – naveo je Drinovac. Općina Nuštar dobila je suglasnost Školskog odbora OŠ Zrinskih Nuštar te će Skupštini Vukovarsko-srijemske županije biti upućen zahtjev za ustupanje dijela zemljišta Područne škole u Ceriću za izgradnju vrtića, a  sredstva za izgradnju potom će tražiti putem natječaja.

Pročitano 1059 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar