Ispiši ovu stranicu

Hrvatskoj 10 milijardi eura

Nakon tribine povjerenica i ministrica obišle su Muzej vučedolske kulture Nakon tribine povjerenica i ministrica obišle su Muzej vučedolske kulture Milan Paun

Povjerenica Europske komisije Corina Cretu kao prvu postaju posjeta Hrvatskoj odabrala je Vukovar te u hotelu Lav sudjelovala na tribini Dijalog s građanima Kohezijska politika Europske Unije – doprinos prosperitetu Slavonije.

Uz nju je govorila i ministrica regionalnoga razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, a okupilo se oko 200 građana, uglavnom mladih.

Povjerenica Crețu izrazila je nadu da će Hrvatska iskoristiti 10 milijardi eura iz europskih fondova te iznijela podatak da je sada 80 posto investicija u Hrvatskoj plaćeno novcem iz europskih fondova.

Ministrica Žalac izrazila je zadovoljstvo da je povjerenica došla u Vukovar, grad heroj, i zahvalila joj na potprori koju EU daje Projektu Slavonija. 

Građani su kao prednosti članstva Hrvatske u Europskoj Uniji istaknuli bolje mogućnosti obrazovanja, putovanja i zapošljavanja, a dijalog su mogli voditi i preko društvenih mreža.

Pročitano 1124 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun