Ispiši ovu stranicu

Potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna

Ugovor je potpisan u Vinkovačkom vodovodu Ugovor je potpisan u Vinkovačkom vodovodu Foto: HRV

U prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije u Vinkovcima svečano je potpisan Ugovor o partnerstvu na projektu i Ugovor o sufinanciranju projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna za prijavu izgradnje vodno-komunalne infrastrukture".

Radovi se provode na području Vukovarsko-srijemske županije, na distribucijskom području kojim upravlja društvo Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o., odnosno na  području Vinkovaca i Otoka te općina Andrijaševci, Privlaka, Cerna i Ivankovo. Projekt se sastoji od izgradnje i rekonstrukcije sustava javne odvodnje u ukupnoj dužini 162.409 metara s izgradnjom 8.269 (82.690 metara) priključnih okana i 40 crpnih stanica, rekonstrukcijom 22 crpne stanice i izgradnjom 7 kišnih preljeva i spremnika. Projekt uključuje i nadogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) "Jošine" na III. stupanj pročišćavanja, te puštanje u puni pogon takvog uređaja u Otoku, Cerni i Ivankovu. Nabava opreme za održavanje sustava javne odvodnje i pročišćavanja te institucionalno i tehničko osnaživanje Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije također su dio predmetnog projekta. Od ukupnog troška ulaganja koja iznose oko 384.561.000 kuna, 70,76% će se financirati iz potpore EU-a, a preostali će se dio od 29,24% sufinancirat će se nacionalnim sredstvima. Predloženo je da 272.134.000 kuna bude osigurano kroz potporu EU-a, dok se 112.426.917 kuna financira putem ukupne nacionalne potpore (Republika Hrvatska, Hrvatske vode i jedinice lokalne samouprave).

Ugovore su potpisali direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, načelnik Općine Andrijaševci Damir Dekanić, načelnik Općine Privlaka Darko Galić, načelnik Općine Cerna Goran Begović i načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević.

 

Pročitano 808 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić