Ispiši ovu stranicu

Županija daje potpore proizvođačima sira

Potpisivanje ugovora o dodjeli potpora Potpisivanje ugovora o dodjeli potpora Foto: Valerija Lozančić

Župan Božo Galić potpisao  je u Vukovaru s proizvođačima sira Ugovor o dodjeli potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije u 2017. godini.

Potpore u iznosu od 30.000 kuna dobili su OPG Nikola Kostić iz Starih Mikanovaca i OPG Pranjić iz Drenovaca. Župan je rekao kako na ovaj način Županija želi pomoći OPG-ima koji se trude opstati i živjeti od svoga rada unatoč teškim vremenima.

-Puno je OPG-ova propalo, a ovo su dva primjera da se uz rad i trud, prodaju finalnog proizvoda te povoljnije vraćanje HBOR-ovih kredita i našu potporu može uspjeti i živjeti -rekao je župan Galić dodajući kako će nastaviti pomagati OPG-ovima kao što su pomagali i proizvođačima šparoga, bijeloga luka, graha, mljekarima i svinjogojcima, posebice osnivanjem Agrotehniloškog centra.

Vlasnici OPG-ova izrazili su zahvalnost i rekli kako će novac uložiti u sirane.

- Tržište imamo, ali s dosadašnjom opremom nismo mogli proizvesti dovoljne količine sira. Do sada smo u mini siranu uložili oko 200.000 kuna, a s ovom ćemo je potporom i dovršiti, rekao je Ivan Kostić zahvaljujući na potpori.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić naglasio je kako će nastaviti pomagati domaćim OPG-ima na način da će pokušati organizirati da budu dobavljači mlijeka i mliječnih proizvoda školama i vrtićima na našemu području.
Rekao je kako, među ostalim, planiraju pomoći proizvođačima tovne junadi i konzumnih jaja.

Pročitano 1180 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić