Ispiši ovu stranicu

Pravna pomoć ranjivim i marginaliziranim skupinama

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć Vukovar do kraja ove godine provodii projekt besplatne pravne pomoći pod nazivom Pravna pomoć ranjivim i marginalizirnaim skupinama 2017.  Projekt je financiran i provodi se  temeljem Odluke Ministarstva pravosuđa RH o dodjeli financijskih sredstava za financiranje projekata ovlaštenih udruga i pravnih fakulteta za rad pravnih klinika za pružanje primarne pravne pomoći iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu.

-Cilj projekta je omogućavanje pristupa sudskim i upravnim tijelima te ostvarivanje prava na primarnu pravnu pomoć pripadnicima ranjivih i marginaliziranih društvenih skupina. Korisnici projekta primarne pravne pomoći su građani slabog imovnog stanja te ranjive i marginalizirane skupine građana, a naročito: nezaposlene osobe, pripadnici nacionalnih manjina i manjina općenito, socijalno ugrožene osobe, žrtve obiteljskog nasilja, umirovljenici, primatelji socijalne skrbi, mladi, osobe s invaliditetom i osobe starije dobi - pojašnjava Branislav Tekić, predsjednik vukovarskog Centra za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć.

Aktivnost projekta je pružanje besplatne primarne pravne pomoći građanima u ostvarivanju i zaštiti pojedinačnih prava u području  mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne skrbi, radnog prava, statusnih prava, zaštite prava djece, zaštite od nasilja u obitelji, nasljednog pravo, prava nezaposlenih, stambeno zbrinjavanje i drugo.

Primarnu pravnu pomoć korisnici mogu osobno zatražiti svakoga radnog dana od 9 do 13 sati i u prostorijama Centra za mir Vukovar, Ulica fra.Antuna Tomaševića br.6 koje se nalaze u Vukovaru, Fra Antuna Tomaševića 6.

Dodatne informacije mogu se potražiti na web stranici Centra za mir Vukovar: www.center4peace.org, pozivom na brojeve telefona: +385 95 5501 096 i +385 95 5501 097 ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Osobe za kontakt su pravni savjetnici Branislav Tekić i Ljubomir Mikić

 

 

 

Pročitano 871 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar