Ispiši ovu stranicu

Zahvaljujući Gradu Vukovaru Sigurna kuća dobila sanirane podove

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Nakon što su u kolovozu ove godine Grad Vukovar i Sigurna kuća Vukovarsko-srijemske županije sklopili ugovor vrijedan 10 tisuća kuna za sanaciju podova, radovi su dovršeni, pa je tako ovo sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskoga nasilja dobilo sanirane podove u tri sobe i jednom uredu, a izvođači radova su bili D.K.B d.o.o. iz Vukovara kao najpovoljniji ponuditelji.

-Osnovni cilj projekta "Sanacija podova u Sigurnoj kući Vukovarsko – srijemske županije“ bio je osigurati osnovne prostorne uvijete korisnicima i korisnicama našeg skloništa u svrhu očuvanja dostojanstvenog života. To su  žene i njihova maloljetna djeca, žrtve obiteljskog nasilja. U najtežim životnim trenutcima kada kao žrtve obiteljskoga nasilja moraju napustiti svoje obiteljske domove, smatramo da je osiguranje osnovnih životnih uvjeta, jedan od važnih preduvjeta za podizanje samopouzdanja i samopoštovanja, kako bi smogli hrabrosti nastaviti boriti se u cilju uređivanja svog daljnjeg života bez bilo kojeg oblika nasilja. Zahvaljujemo Gradu Vukovaru na senzibiliziranosti po pitanju rodno uvjetovanog nasilja  – istaknula je Ivana Sučić, voditeljica programa Pružanje egzistencijalne zaštite i psihosocijalne podrške ženama žrtvama nasilja i njihovoj djeci u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Na području Vukovarsko-srijemske županije ovo je jedino sklonište koje pruža ovakvu vrstu usluga i u njega se prihvaćaju žrtve obiteljskog nasilja iz cijele Hrvatske.

-Također pružamo besplatno psihosocijalno savjetovanje svakim danom od 0 do 24 sata na naš dežurni mobitel 098 9824 641, e - mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno u prostorijama Europskog doma Vukovar, Ljudevita Gaja br. 12 – navodi Sučić.

Pročitano 5523 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar