Ispiši ovu stranicu

Završeni radovi sanacije na dvije ulice

Obilazak saniranih ulica Obilazak saniranih ulica Foto: R. Rac

Završeni su radovi na sanaciji ulica fra Antuna Tomaševića i Andrije Kačića Miošića, a novo-sanirane ulice obišli su zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik gradskog Upravnog odijela  za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Draže Čulig.

Završetak radova na sanaciji komentirao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

- Riječ je o ulicama koje se nalaze gotovo u samom središtu grada, prema gradskoj četvrti Sajmište. Jako nam je važno da su ulice poprimile novi izgled, koji je mještanima omogućio kvalitetnije i lakše prometovanje. Težimo modernom gradu, gradu s modernom infrastrukturom i gradu koji će biti poželjan za život - rekao je Penava.

Sanirana Ulica fra Antuna Tomaševića rezultat je suradnje Grada Vukovara, Vodovoda grada Vukovara preko Projekta Vukovar te tvrtke Komunalac koja brine  o održavanju nerazvrstanih cesta i nogostupa.

Sanirana je cesta s novim postrojem gornjeg dijela kolničke konstrukcije, postavljen je novi sustav zatvorene oborinske odvodnje te nova vertikalna i horizontalna signalizacija. Ukupna površina sanirane ceste iznosi 830 metara četvornih, dužina sanirane prometnice je 235 metara, širina je 3,50 metara, a ukupna vrijednost izvedenih radova na prometnici iznosi 200.000 kuna s PDV-om.  Zajedno s cestovnim površinama saniran je dio nogostupa u dužini od 80 metara te je ukupno sanirano 128 metara četvornih nogostupa.  Vrijednost izvedenih radova na nogostupu iznosi 45.000 kuna s PDV-om.

- Nastavljamo s istim tempom kao i u protekle tri godine. Kada govorimo o ulaganju u sanaciju nerazvrstanih cesta,  ulažemo oko 4.500.000 do 5.000.000 kuna na godišnjoj razini, a u sanaciju nogostupa oko 3.500.000 kuna. Gradska četvrt Sajmište uistinu je bila zapostavljena zbog izgradnje nove kanalizacijske i vodovodne  mreže, no kako se Projekt Vukovar bliži svome kraju, sukladno s financijskim mogućnostima idemo sa sanacijom ulica - komentirao je dogradonačelnik Pavliček, naglašavajući kako čvrsto vjeruje da će u idućih godinu i pol do dvije i gradsku četvrt Sajmište dovesti do one razine na kojoj se nalazi i ostatak grada Vukovara.

U Ulici Andrije Kačića Miošića sanirana je cesta s novom kolničkom konstrukcijom, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Sanirana površina ceste iznosi ukupno  855 metara četvornih, dužina sanirane prometnice je 285 metara, širina je 3 metara, a ukupna vrijednost izvedenih radova na prometnici iznosi 250.000 kuna s PDV-om.  Zajedno s cestovnim površinama saniran je dio nogostupa u dužini od 194 metara te ukupno je sanirano 388 metara četvornih nogostupa.  Vrijednost izvedenih radova na nogostupu iznosi 99.000 kuna s PDV-om.

Pročitano 1893 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac