Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Nagrađeni najbolji radovi

  • Ponedjeljak, Svi 15 2017
  • Piše: 
DUZS DUZS Foto: Vedran Vuleta

U Vukovaru su dodijeljene nagrade i priznanja djeci koja su se natjecala na natječaju Državna uprava za zaštitu i spašavanje likovnih, literarnih i foto radova.

Sedmu godinu za redom Državna uprava za zaštitu i spašavanje provela je Natječaj likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama na temu katastrofa i snaga zaštite i spašavanja. Cilj ovoga Natječaja je promicanje svijesti o postojanju rizika od katastrofa kod djece i mladih.

Za školsku godinu 2016/2017 na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite, natječaj je bio raspisan u rujnu prošle godine, a županijsko razredbeno povjerenstvo je od 161 prijavljenog rada, izabralo po tri najbolja u 5 kategorija. Svečanost uručenja priznanja učenicima i mentorima koji su ostvarili rezultate na ovom natječaju održana je u Palači Srijem u Vukovaru u velikoj županijskoj vijećnici. Zdenko Lovrić, pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Vukovar, naglašava da je velik uspjeh od 336 radova imati dva nagrađena na nacionalnoj razini s 1. i 3. mjestom. Ovaj su rezultat ostvarile  Marija Ćavar i Nina Matanović, učenice 7. razreda OŠ Mato Lovrak iz Županje. Marija se natjecala s likovnim, a Nina literarnim radom.

DUZS2

- Djecu kroz ovakav oblik natječaja učimo kulturi sigurnosti. Oni u školama razgovaraju nekim katastrofama i izvanrednim situacijama u kojima se mogu naći te to kasnije pokušavaju pretočiti u likovni ili literarni rad. Kroz to edukativno djelujemo na najmlađe kategorije kako bi jednog dana kad postanu odrasli ljudi znali na koji se način mogu nositi s potencijalnim ugrozama u kojima se nađu – rekao je Lovrić.

Ivan Kubiček, tajnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije kaže da je ovaj rezultat za svaku pohvalu.  – Iznimno smo zadovoljni natječajem i ponosni smo na ovu djecu i njihove mentore. Stvarno su nas iznenadili svojim rezultatima iako nismo niti sumnjali da imamo tako nadarenu djecu. U ime župana i načelnika Stožera civilne zaštite mogu reći da im čestitam, ponosni smo na njih i jako je lijepo kad nagrade i priznanja dođu u našu županiju, a kreću od onih najmanjih pa do srednjoškolaca – poručuje Kubiček.

Među nagrađenima je i maleni Vukovarac Marko Marušić, dječak iz skupine Zečići u Dječjem vrtiću Vukovar 1 područni objekt Mitnica. Marko je osvojio prvu nagradu u likovnom radu, a njegova mentorica i odgojiteljica Maja Soldo kaže da svake godine s djecom sudjeluju na različitim natječajima te da su već osvojili određene nagrade. - Marko je u jednom crtežu flomasterom nacrtao prizore poplave, požara i potresa. Žiri je prepoznao njegov rad kao najbolji, a mi smo jako ponosni. I dalje ćemo nastojati biti uspješni – istaknula je Soldo. 

DUZS

Pročitano 1417 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase