Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Kreće prva faza obnove i sanacije Vodotornja

  • Petak, Svi 12 2017
  • Piše: 
Kreće sanacija Vodotornja Kreće sanacija Vodotornja Foto: Vedran Vuleta

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisan je Ugovor za izvršenje 1. faze radova obnove i sanacije Vodotornja, kao i Ugovor za provođenje stručnog nadzora građenja.

Nakon završetka akcije Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva kojom su prikupljena sredstva potrebna za obnovu građevine, Vodotoranj će se rekonstruirati u građevinu javne i društvene namjene - Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata "Vodotoranj Vukovar". Realizacija projekta provest će se u dvije faze. Prva faza obuhvaća rekonstrukciju Vodotornja i izgradnju parkirališta za osobne automobile i autobuse, a druga izgradnju popratnih sadržaja poput caffe bara s dječjim igralištem i javnim sanitarijama, te auditorij s pogledom na Dunav i park. Cijena radova prve faze izgradnje iznosi 25,2 milijuna kuna s PDV-om, a za nju su u vukovarskoj Gradskoj vijećnici Ugovor potpisali Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara i Đuro Bamburać, direktor tvrtke Planum građenje.

Penava je tom prilikom izrazio osobno zadovoljstvo što će radove na vodotornju izvesti vukovarska tvrtka. – Siguran sam da ćemo u trostrukoj kombinaciji Grada Vukovara, nadzora i izvođača radova poslove napraviti maksimalno korektno i na ponos svih nas u cijeloj državi i dijaspori. U akciju se do danas uključilo 5076 fizičkih i 1156 pravnih osoba. Ukupno je iz 17 država diljem svijeta prikupljeno 17 milijuna kuna, čemu kad se pribroji 18 milijuna kuna koje je donirala Vlada RH Odlukom na sjednici 17. studenog 2016., dolazimo do iznosa blizu 37 milijuna kuna – rekao je Penava i dodao kako će se natječaj za drugu fazu radova raspisati naknadno.

UGOVORI-VODOTORANJ1

Ugovor za provođenje stručnog nadzora građenja Penava je potpisao s predsjednikom uprave Instituta IGH Ivanom Paladinom koji nam je rekao da će stručni nadzor građenja u vrijednosti 370 tisuća kuna bez PDV-a donirati u cijelosti te se na taj način uklopiti u akciju. - Kao tvrtka koja od Vukovara do Dubrovnika sudjeluje u velikoj većini infrastrukturnih projekata te koja trenutno sudjeluje i izvršava usluge u desetak država svijeta procijenili smo da je najmanje što možemo napraviti ukupan iznos usluge stručnog nadzora, skupa s našim partnerima donirati u ovaj projekt i time pomoći Gradu Vukovaru i realizaciji ovog projekta – poručuje Paladina.

Provoditelj stručnog nadzora građenja je tvrtka INSTITUT IGH d.d., s partnerima tvrtkom NOVA-LUX iz Osijeka koja će vršiti nadzor elektro radova i tvrtkom TOMIN-INŽENJERING također iz Osijeka koja će vršiti nadzor strojarskih radova.

Direktor tvrtke Planum građenje Đuro Bamburać kaže da je rok završetka prve faze radova predviđen ugovorom godinu i pol dana, Vodotoranj svakako specifična građevina. - Prvo imamo pripremne radove za organiziranje gradilišta, a nakon toga prema operativnom planu radovi idu dalje – kazao je Bamburać.

Pročitano 2844 puta
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase