Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Vukovar i Borovo naselje povezat će se biciklističkom stazom

  • Utorak, Tra 25 2017
  • Piše: 
Biciklističa staza - Priljevo Biciklističa staza - Priljevo Foto: Vedran Vuleta

U tijeku je izgradnja 2,5 km duge pješačko biciklističke staze uz državnu cestu D2 na dijelu ulica Kudeljarska i Priljevo. Projekt je vrijedan 6 milijuna kuna, a istim je predviđeno i uređenje spojeva postojećih autobusnih stajališta na pješačke površine te uređenje pješačkih i biciklističkih prijelaza.

Gradonačelnik Ivan Penava obišao je sa suradnicima radove, te tom prilikom rekao kako će se izgradnjom staze povezati Vukovar i gusto naseljena gradska četvrt Borovo naselje čime se, prema njegovim riječima, bitno podiže razina sigurnosti i udobnosti prometa.

- Biciklistička staza na ovoj relaciji za Vukovarce je vrlo značajan segment komunalne infrastrukture, a sigurnost građana nama je najvažnija. Ovo je prometnica na kojoj gravitira jako velik broj ljudi. I sam sam kao srednjoškolac pješice i biciklom ovuda išao u školu. Biciklom je ovdje oduvijek bilo nesigurno prometovati jer je cesta široka, a unatoč ograničenjima vozači motornih vozila razvijaju velike brzine. Uvjeren sam da je svim građanima, kao i nama samima, drago što će Vukovar uskoro dobiti jedan ovakav sadržaj – rekao je Penava.

BICIKLISTIČKA-PRILJEVO-1

Radove financiraju Hrvatske ceste, a izvođač je tvrtka Cestorad iz Vinkovaca. Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika najavio je skori početak radova sanacije ceste na istoj relaciji, koji bi prema najavama trebali početi sljedećeg mjeseca.

- Raduje nas što uskoro kreće rekonstrukcija i sanacija najprometnije prometnice u gradu, a to je upravo ova cesta između Vukovara i Borova naselja. U sljedećoj fazi očekujemo izgradnju nadvožnjaka kod Luke Vukovar tako da bi ova prometnica u cijeloj dionici imala 4 trake – poručuje Pavliček.

Završetak radova na pješačko biciklističkoj stazi očekuje u roku od 2 mjeseca.

 

Pročitano 8124 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase