Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Prostor vrtića na Mitnici će se udvostručiti

  • Ponedjeljak, Tra 24 2017
  • Piše: 
Radovi na dječjem vrtiću Mitnica Radovi na dječjem vrtiću Mitnica Foto: Vedran Vuleta

U tijeku je rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića na Mitnici čija će površina završetkom radova biti udvostručena. Projektom je predviđena izgradnja nove zgrade koja će hodnikom biti povezana s postojećom i činit će jedan funkcionalni sklop.

Dogradnju vrtića sa 515.163,54 USD financira Korpus inženjera zapovjedništva američkih oružanih snaga, dok Grad Vukovar snosi trošak PDV-a u iznosu od 128.790,88 USD. Ukupna ugovorena vrijednost radova je 643.954,42 USD.

- Najvažnije je što ćemo s novim prostorom dobiti mogućnost za povećanjem broja djece koja će pohađati ovaj vrtić. Novi dio planiran je za pet novih odgojnih skupina, tri vrtićke i dvije jasličke. Osim ovih planirane su i prateće prostorije poput sanitarija, prostorije za odgojitelje, pedagoga, spremišta i slično – rekao je gradonačelnik Ivan Penava i dodao kako će se rekonstruirati i kotlovnica na način da će novi kotao imati mogućnost rada na lož ulje i zemni plin koji je jeftiniji i ekološki prihvatljiviji.

vrtić-mitnica

Nova građevina imat će i zaseban ulaz. Površina postojećeg dječjeg vrtića je 566 metara kvadratnih, a površina novog dijela iznosit će 717 metara kvadratnih. Ugovorom je predviđeno da bi radovi trebali biti gotovi do lipnja tekuće godine.

- Na Mitnici slobodno možemo govoriti o drugačijem trendu u odnosu na drugi dio grada jer je broj djece odavno premašio kapacitete ovog vrtića. Ovdje živi sve više mladih obitelji s djecom što nas svakako raduje. Upravo zbog toga odlučili smo se na investiciju ovakvog tipa – poručuje Penava dodajući kako trenutno vrtić pohađa 125 djece.

Nositelj posla na dogradnji vrtića je tvrtka Josip Fudurić iz Zagreba, a pod izvoditelj je tvrtka Projekt inženjering iz Požege. Stručni nadzor radova obavlja tvrtka Profing iz Osijeka.

vrtić-mitnica-2

Pročitano 2955 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase