Ispiši ovu stranicu

Mnoga autobusna stajališta u županiji ne udovoljavaju pravilniku

Razgovaralo se i o državnim potporama, drogi te pomoći umirovljenicima Razgovaralo se i o državnim potporama, drogi te pomoći umirovljenicima Foto: Marija Molnar

Od 140 autobusnih stajališta na županijskim i lokalnim cestama u našoj županiji tek 15 do 20 posto udovoljavaju Pravilniku o autobusnim stajalištima koji je na snazi od 2007. godine. One koji ne udovoljavaju pravilniku potrebno je ili korigirati ili u potpunosti izmjestiti te izgraditi nova, a to iziskuje znatna financijska sredstva, istaknuo je ravnatelj Županijske uprave za ceste Željko Galić na danas održanoj Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije.

Neki od najčešćih problema su stajanje prijevoznika na mjestima na kojima uopće nisu izgrađena autobusna stajališta, često i na samoj cesti, neizgrađena kolnička konstrukcija, loše stanje postojećih autobusnih stajališta, a što se u konačnici može odraziti i na sigurnost putnika, među kojima prednjače školska djeca. -Trebamo sjesti i razgovarati o načinima na koje će se financirati odnosno sufinancirati rješavanje ove problematike – istaknuo je Galić.

Na koordinaciji se razgovaralo i o programu državnih potpora u našoj županiji, dosadašnjim iskustvima te preporučenim postupanjima, o iskustvima iz mjera Programa ruralnoga razvoja, o sufinanciranju provedbe medijske kampanje borbe protiv ovisnosti o duhanskim proizvodima, alkoholu i drogama na području Vukovarsko-srijemske županije te sufinanciranju prijevoza umirovljenika u toplice.

 

Pročitano 833 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar