Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

U Vukovaru potpisan ugovor o gradnji cjevovoda Otok - Komletinci

  • Srijeda, Ožu 22 2017
  • Piše: 
Vodoopskrba Vodoopskrba FOTO: Vedran Vuleta

U okviru Svjetskog dana voda u Palači Srijem u Vukovaru održan je radni sastanak vezano uz izgradnju regionalnog vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije te problema s vodom u mjestu Komletinci.

Dogovoreno je da će u sljedećih mjesec dana mještani Komletinaca biti priključeni na jedinstveni vodoopskrbni sustav grada Otoka te iz vodovodne mreže piti zdravstveno ispravu vodu, a ugovor o gradnji cjevovoda između Otoka i Komletinaca potpisali su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković i direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković.

Sastanku je nazočio i ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović koji je rekao kako smatra da problem s vodom u Komletincima razumiju i struka i državna, lokalna i regionalna vlast te da se zajedno trude pronaći kvalitetna rješenja.

Prema riječima ministra Dobrovića da je postojala zdrava strategija razvoja sustava izgradnje regionalnog vodovoda, danas ne bi razgovarali o problemu s vodom u Komletincima.

- U nekoliko tjedna će se kvaliteta vode u Komletincima za nekoliko puta popraviti što se tiče razine arsena jer će se cjevovodom spojiti Otok i Komletinci. Što se tiče spoja s regionalnim vodovodom istočne Slavonije, koji crpi vodu iz izvorišta u Sikirevcima, za to će biti potrebno određeno vrijeme, ali ne više od jedne godine - poručio je Dobrović.

Dražen Milinković, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije kaže da se mještanima Komletinaca pitka voda trenutno dostavlja, a jedino pravo rješenje vidi u spajanju Otoka i Komletinaca na regionalni vodovod. 

- Na regionalni vodovod istočne Slavonije za sad je spojeno oko 60 posto kućanstava odnosno oko 100.000 ljudi u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji piju zdravu vodu. Bušit će se još jedan zdenac kako bi mještani Komletinaca neometana opskrba vodom bila omogućena i u ljetnim mjesecima – rekao je Milinković.

Župan Božo Galić, izrazio je svoje zadovoljstvo dogovorenim rješenjem te potpisanim ugovorom. - Da bismo doveli regionalni vodovod do Otoka i Komletinaca, potrebno je osigurati oko 15 milijuna kuna, a riječ je o investiciji koja se može financirati iz EU fondova – kazao je Galić.

Pročitano 901 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase