Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

U rujnu u Vukovaru atletska staza

  • Četvrtak, Ožu 09 2017
  • Piše: 
Atletska staza Atletska staza FOTO: HOO

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava predstavili su u sjedištu HOO-a u Zagrebu projekt izgradnje atletske staze u Vukovaru.

Grad Vukovar i HAS zajedno su pokrenuli ovu inicijativu, kojoj se pridružio i HOO, sa željom da se građanima Vukovara, prije svega djeci i mladima, omogući ne samo bavljenje atletikom, već i drugim sportsko-rekreativnim aktivnostima.

 - Čestitam gradonačelniku Penavi na otvaranju bazena, što je još jedan iskorak koji profilira Vukovar kao grad sporta. Izgradnja atletske staze nastavak je toga. Nadam se i obnovi hotela pokraj dvorane u Borovu, čime će se zaključiti jedan centar koji će biti podoban za pripreme hrvatskih sportaša. Na naše veliko zadovoljstvo, Vukovar će dobiti atletsku stazu koja će zaista biti reprezentativna - rekao je Mateša.

Predsjednik HAS-a Ivan Veštić kaže kako su na ideju o izgradnji atletske staze došli iz razloga jer je Vukovar trenutno nema.

- Razmišljali smo što možemo učiniti za Vukovar i došli smo na ideju napraviti atletsku stazu. U razgovorima s međunarodnim institucijama naišao sam na senzibilitet ljudi koji prepoznaju potrebe grada Vukovara, pa su tako suprotno svojoj praksi da ne financiraju izgradnju atletske staze u zemljama u kojima ona već postoji, u ovom slučaju napravili iznimku – poručuje Veštić.

Prema Penavinim riječima snaga i simbolika Vukovara prepoznata je u međunarodnim krugovima, a to je po njegovom mišljenju najvažnija poruka.

- To je i poruka svima u hrvatskom društvu, pogotovo što se tiče grada Vukovara, da od filozofije i puno priče nema ništa, treba raditi. Kada su prisutni volja i rad, probijaju se i ustaljene prakse međunarodnih federacija – rekao je Penava.

Nositelj projekta izgradnje stadiona je Grad Vukovar, dok je HAS nositelj izgradnje atletske staze. Gradnju financijski potpomažu Međunarodna atletska zaklada (IAF) sa 60.000 te Međunarodno udruženje atletskih saveza (IAAF) sa 100.000 USD. Na molbu HOO-a, podršku projektu dao je i Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odobrivši potporu u iznosu od 150.000 USD. Ostatak od oko 500.000 kuna osigurati će HAS.

MOO je potporu osigurao u okviru postojeće suradnje s IAAF-om te će se cjelokupna tehnička i financijska realizacija rješavati izravno između MOO-a i IAAF-a. Po završetku projekta, IAAF je obvezan podnijeti MOO-u konačno izvješće, kao i izvješća o godišnjoj uporabi postavljene staze.

Na Gradskom stadionu HNK Vukovar 1991 trebalo bi niknuti atletsko trkalište sa šest staza i popratnim atletskim sadržajima, a uredit će se tribine i popratne prostorije, svlačionice, skladište, društvene prostorije i sve ostalo potrebno za funkcioniranje sportskog objekta. Otvorenje potpuno opremljenog atletskog stadiona očekuje se 30. rujna, a za ovaj projekt HAS je dobio pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Pročitano 2848 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase