Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Predstavljen program Dana branitelja Vukovara

  • Srijeda, Ožu 08 2017
  • Piše: 
Dan branitelja Vukovara Dan branitelja Vukovara FOTO: Vedran Vuleta

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Vukovara.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Grada Vukovara, 10. ožujka obilježit će se Dan hrvatskih branitelja Vukovara, a cjelokupni program predstavili su gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić. Penava je ovim putem čestitao Dan žena braniteljicama i majkama poginulih, ubijenih i nestalih branitelja, a na obilježavanje pozvao sve one koji su branili Vukovar od JNA i srpskih paravojnih postrojbi.

- Dan branitelja Vukovara obilježavamo po treći put, 10. ožujka na godišnjicu ustrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima. Ovim putem pozivam sve branitelje Vukovara iz drugih gradova i općina, koji su branili naš grad, da nam se pridruže te da na dostojanstven način s ponosom obilježimo ovaj dan – rekao je Penava.

Prema riječima Šoljića važno je za istaknuti da ovo nije dan 204. Vukovarske brigade nego dan svih branitelja koji su branili Vukovar, a prema najavama na svečanoj akademiji očekuje dolazak cijelog državnog vrha.

- Što se tiče programa on počinje danas u 19 sati otvorenjem izložbe braniteljica u Hrvatskom domu dok će sutra u Bogdanovcima u 15 sati kod spomenika poginulim i ubijenim braniteljima biti položeni vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega će se održati sveta misa i kulturno umjetnički program te zajedničko druženje – kaže Šoljić i dodaje kako je svečana akademija centralni događaj obilježavanja Dana branitelja Vukovara.

Dana 10. ožujka program će započeti odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar u 10.00 sati, a nastavit će se sa svetom misom koja će biti održana u crkvi sv. Filipa i Jakova u 11:00 sati.  S početkom u 12:00 sati u Hrvatskom domu Vukovar održat će se svečana akademija, a u programu je između ostalog i projekcija dokumentarnog filma „Branitelji i stradalnici danas".

Događaj će svojim izvedbama upotpuniti TS Allegro i Vukovarski golubići, a u 14.00 sati očekuje zajedničko druženje građana i uzvanika u Radničkom domu. Dodajmo da su svoj dolazak na svečanu akademiju potvrdili predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Pročitano 2113 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase