Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Susret članova Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja

Ljiljana Alvir Ljiljana Alvir foto: MC

Članovi Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz cijele Hrvatske danas su u povodu tradicionalnog Božićnog susreta, u spomen na sve poginule, zatočene i nestale u Domovinskom ratu, položili vijence i upalili svijeće kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" na zagrebačkom groblju Mirogoju i kod Zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Vijence su položili i zapalili svijeće i predstavnici Ministarstva branitelja, Grada Zagreba, Vukovarsko-srijemske županije. Predsjednica Saveza Ljiljana Alvir novinarima je istaknula kako se obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, kao i one koje su pronašle svoje najmilije ili ih identificirale, sastaju svake godine pred Božić pod motom "oni nama ne mogu doći za stol, pa mi dolazimo njima". Naglasila je kako Hrvatska traga za još 974 osobe, od toga za 308 branitelja.

 

Nakon odavanja počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, u crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu služena je misa za sve poginule, zatočene i nestale u Domovinskom ratu.

Pročitano 3159 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI