Ispiši ovu stranicu

Žalac u Vinkovcima: Ove godine moramo povući 13 milijardi kuna

Ilustracija Ilustracija Foto: Marija Molnar

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju. U Vinkovcima je razgovarala s predstavnicima regionalne vlasti i Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST o provedbi planiranih projekata i planovima za daljnje financiranje projekata sredstvima iz fondova Europske unije.

Uz ministricu Žalac na sastanku su prisustvovali i direktor Agencije HRAST Ilija Cota sa suradnicima te župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. Glavne teme sastanka bile su mogućnosti financiranja razvojnih projekata, otvoreni EU natječaji i novi natječaji koji će biti objavljeni u ovoj godini, a poseban naglasak stavljen je na aktualne projekte te na njihovu realizaciju i daljnje djelovanje Agencije HRAST

-Lokalne razvojne agencije nositelji su regionalnog razvoja i produžene ruke ministarstva na terenu. Moramo raditi zajedno kako bismo ostvarili gospodarski razvoj i omogućili ostanak stanovništva u ovim krajevima - rekla je ministrica Žalac te poručila kako smo u godini od koje svi imaju velika očekivanja te da u 2017. moramo povući planiranih 13 milijardi kuna.

Pročitano 1466 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar