Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58

Održan seminar: Naplata potraživanja i upravljane financijskim rizicima

  • Srijeda, Velj 22 2017
  • Piše: 
Predavač Nikola Nikšić Predavač Nikola Nikšić Foto: J. Vrdoljak

U cilju unaprjeđenja poslovanja gospodarstvenika, Nikola Nikšić, certificirani savjetnik za menadžment, ovlašteni procjenitelj poslovne izvrsnosti i ovlašteni računovođa s dugogodišnjim radnim iskustvom na pozicijama menadžera za upravljanje strategijom, financijama, računovodstvom i kontrolingom te obavljanju poslova menadžerskog savjetovanja, održao je u vukovarskoj Županijskoj gospodarskoj komori za tridesetak gospodarstvenika seminar na temu  „Naplata potraživanja i upravljanje financijskim rizicima“. Riječ je o temi koja dugi niz izaziva značajnu pozornost gospodarstvenika i onih koji djeluju u gospodarstvu. Pored toga da Hrvatska osim recesije ima značajan problem koji inače  ne mora biti komponenta recesije, je nelikvidnost i problem u tom ciklusu naplate i potraživanja,  kolanje novca između gospodarskih subjekata, kaže Nikšić.

Po Nikšićevim riječima uredna naplata potraživanja i likvidnost prvenstveno se osigurava prevencijom, pravovremenim korištenjem i razumijevanjem dostupnih informacija, a potom dobro organiziranim postupkom utemeljenom na zakonima i pravilima komunikacije s kupcima. Za sve to je potrebno da ljudi, najvažnija sastavnica i vrijednost poduzetničkih organizacija, budu primjereno obučeni i motivirani. 

- Takvim pristupom, upravljanje odnosa s kupcima i novčanim tijekom pravilno se tretiraju kao strateška područja čiji postavljeni ciljevi, kada se realiziraju, jamče zadovoljstvo za sve dionike zainteresirane za uspjeh pojedine poduzetničke aktivnosti ili organizacije - zaključio je predavač Nikola Nikšić inače dobitnik nagrade Primus 2012., za najboljeg poslovnog savjetnika u Republici Hrvatskoj na području strateškog menadžmenta i organizacijskog razvoja. 

Pročitano 1368 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase