Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Humanitarna akcija „Vukovar živi 365 dana“

  • Srijeda, Sij 25 2017
  • Piše: 
Humanitarna akcija „Vukovar živi 365 dana“ Humanitarna akcija „Vukovar živi 365 dana“ Foto: Vedran Vuleta

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin pokrenuta je humanitarna akcija „Vukovar živi 365 dana“. Organizatori su dobili i rješenje iz Ureda državne uprave koji je odobrio provođenje humanitarne akcije. Akcija je time službeno započela 25. siječnja, a trajat će do 10. travnja. Cilj je pomoći najugroženijem dijelu stanovništva grada Vukovara, osobama koje su životne okolnosti dovele u tešku materijalnu, financijsku ili zdravstvenu situaciju, a takvih obitelji, prema riječima organizatora, u Vukovaru je jako puno.

Predsjednik UHBLPTSP Solin, Momir Stojanac rekao je da je do ove humanitarne akcije došlo kroz informacije koje je dobio putem medija o velikom broju ljudi u potrebi iz Vukovara te je kontaktirao hrvatskog branitelja Predraga Mišića, kako bi pokrenuli ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju.

- Do sada se uključilo preko 30 gradova, odnosno preko 150 braniteljskih udruga, civilnih organizacija i građana Republike Hrvatske. Odaziv je veći nego što smo očekivali. Iako se godinama provlači teza da su branitelji teret ovog društva, s ovom akcijom pokazati će se ujedinjenost hrvatskih branitelja, obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske da su uvijek bili i jesu uz svoj narod – poručio je glavni koordinator akcije Predrag Mišić.

Kroz ovu humanitarnu akciju pokazala se spremnost hrvatskog naroda da i u ovim teškim vremena za sve nas pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Organizatori su, uz razgovor sa Caritasom, župama i obiteljima došli do informacija da je trenutno najpotrebnija hrana, higijenske potrepštine te hrana i oprema za djecu poput pelena i vlažnih maramica. Za sve koji žele donirati novac, otvoren je žiro-račun u Erste banci – IBAN: HR1024020061500047230.

- Na poziv udruge iz Solina i gospodina Mišića, prihvatili smo sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji, gdje ćemo na kraju iste podijeliti prikupljeno obiteljima u potrebi s područja grada Vukovara. Do kraja iste naša zadaća je obići sve obitelji, posebice one koji se ne žele medijski eksponirati te prikupiti podatke o takvima. Ono što bih željela svakako napomenuti je da nam je izrazita čast, kao djeci poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, sudjelovati u ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj akciji sa suborcima i prijateljima naših poginulih roditelja – poručila je Sandra Milić, predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Glavni pokrovitelj ove humanitarne akcije je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a organizatori su potporu dobili i od ministarstva hrvatskih branitelja.

Za one koji se žele organizirati u svojim gradovima glavne organizatore mogu kontaktirati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojeve mobitela: Momir Stojanac predsjednik UHBLPTSP Solin 092/160-2626, Predrag Mišić glavni koordinator 098/907-6582.

Pročitano 3850 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase