Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Kutina donirala 50 tisuća kuna za vodotoranj i sredstva za rad udruzi Vukovarske iskrice

  • Utorak, Lis 11 2016
  • Piše: 
Predstavnici gradova Kutine i Vukovara s Vukovarskim iskricama Predstavnici gradova Kutine i Vukovara s Vukovarskim iskricama Foto: Grad Kutina

Članovi Gradskog vijeća Grada Kutine, predstavnici gradskih ustanova i tvrtki te Gradske Uprave na čelu s gradonačelnikom Andrijom Rudićem posjetili su Vukovar.

Delegacija Grada Kutine, tijekom boravka u Vukovaru, obišla je memorijalna mjesta stradanja Vukovara za vrijeme Domovinskog rata, nakon čega je posjetila Vukovarske iskrice, udrugu za pomoć osobama s posebnim potrebama.

Goste iz Kutine su dočekali zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović i članovi Udruge s predsjednicom Lilijanom Radobuljac.

Prijateljstvo Vukovarskih iskrica s Gradom Kutinom započeo je branitelj Vukovara Vladimir Alf Balgač koji je tom prilikom rekao: - Vukovarske iskrice obišle su nas i donijele sendviče i vodu kada smo u Vukovaru 2013. godine gradili zečje nasipe kako bi obranili grad od poplave. Tako je započelo prijateljstvo i ljubav bez granica – kazao je Balgač.

Kutinčani su Iskricama donijeli darove koji će im biti od velike pomoći u njihovim kreativnim radionicama. Zamjeniku gradonačelnika Marijanu Pavličeku, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Drago Bojić uručio je donaciju u visini 50 tisuća kuna za projekt konverzacije vukovarskog Vodotornja simbola hrvatskog zajedništva.

- Iznimno mi je drago što se i Kutina uključila u naš projekt i našla sredstva za obnovu Vodotornja. Kako akcija traje još 20-tak dana, pozivam i ostale ljude dobre volje koji se žele uključiti u akciju, da to učine. Bit ćemo im neizmjerno zahvalni - rekao je Pavliček te dodao kako je lijepa gesta što je delegacija Grada Kutine posjetila Vukovarske iskrice i svojim doprinosom im omogućila bolje uvjete za rad.

Pročitano 1441 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase