Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Otvoren 9. Vukovarski etno sajam

  • Petak, Ruj 30 2016
  • Piše: 
9. vukovarski etno sajam 9. vukovarski etno sajam Foto: Vedran Vuleta

U prostorijama Radničkog doma u Vukovaru otvoren je 9. Vukovarski etno sajam.

Na sajmu se našlo 42 izlagača koji nude hranu i piće, domaće rukotvorine, suvenire, igračke, med i ostale proizvode eko i etno porijekla. Sajam je otvorio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je tom prilikom rekao da je ovo lijepa manifestacija već tradicionalno prisutna u gradu Vukovaru  gdje svi izlagači izlažu svoje proizvode sukladno tradiciji ovoga kraja.

 

9. vu etno sajam 2

- Lijepo je vidjeti ovoliko posjetitelja. Ovaj miris langošica budi osim apetita i uspomene na djetinjstvo.  Ovo je topla i srdačna manifestacija koju se isplati obići. Izlagači su uglavnom zadovoljni, ako idemo nekom logikom ne bi dolazili da nemaju neke koristi. Neki dolaze iz čistog entuzijazma, a neki iz osobne koristi i koristi građana Vukovara – rekao je Penava i dodao kako je zadovoljan brojem izlagača te kako samo postojanje ovakvog sajma daje gradu jednu toplinu i šarm.

Marina Sekulić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara kaže da su na sajmu prisutni izlagači iz cijele Slavonije, a to je mogućnost da se upoznamo s novim proizvodima kao što predstavlja i dodatnu mogućnost  da pomognemo proizvođačima da ostvare dodatne prihode, kaže Sekulić i dodaje:

- Bez obzira na vremena krize broj izlagača na Vukovarskom etno sajmu je sve veći i veći što svakako predstavlja zadovoljstvo. U sklopu sajma održat će se dodatne aktivnosti poput radionice za djecu „Slama kao inspiracija“ i  „Okusi Hrvatske“ gdje će izlagači građanima Vukovara omogućiti konzumiranje autohtonih hrvatskih specijaliteta – rekla je Sekulić.

9. vu etno sajam 1

Sajam se održava od 30. rujna do 02. Listopada, a organizatori su Grad Vukovar i Turistička zajednica Grada Vukovara

Pročitano 1978 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase