Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Potpisan novi ugovor između Hrvatskih voda i Grada Vukovara

  • Srijeda, Ruj 07 2016
  • Piše: 
Novi ugovor za ljepši izgled grada Novi ugovor za ljepši izgled grada Foto: Vedran Vuleta

Hrvatske vode ove godine slave 140 godina organiziranog upravljanja vodama u Hrvatskoj i 20 godina od osnutka Hrvatskih voda.

Jedan u nizu događaja proslave ove obljetnice bilo je i potpisivanje Ugovora o sufinanciranju izrade novelacije i dopune idejnog, glavnog i izvedbenog projekta regulacije desne obale rijeke Dunav i urbanističkog uređenja na području grada Vukovara koji su u Osijeku potpisali zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

- U ovom trenutku investicije Hrvatskih voda u gradu Vukovar iznose 600 milijuna kuna. U potpunosti se mijenja izgled grada jer dobivamo novi Otok Športova, novu obaloutvrdu od središta grada do luke, a rješava se i korito rijeke Vukove s branom i obaloutvrdom. Uistinu moramo biti zahvalni i sretni na dugogodišnjoj suradnji s Hrvatskim vodama – rekao je Pavliček.

Vrijednost novopotpisanog ugovora iznosi 200 milijuna kuna.

Hrvatske vode potpisale su i s Gradom Osijekom, ugovor o sufinanciranju izvođenja radova na uređenju desne obale rijeke Drave kod donjeg grada. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, a o potpisanim ugovorima Đuroković je rekao:

- Ovakvi projekti su jednako vrijedni kako za građane Osijeka i Vukovara tako i za Hrvatske vode, želimo pokazati da sa sredstvima s kojima raspolažemo možemo višestruko uvećati njihovu vrijednost upravo na ovaj način. Nadam se da će građani biti zadovoljni izgledom novih šetnjica – zaključio je Đuroković.

Pročitano 1280 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase