Ispiši ovu stranicu

8. maraton "U Vukovar s ljubavlju"

Maraton starta u nedjelju u 8 sati Maraton starta u nedjelju u 8 sati Foto: arhiva HRV-a

U spomen na sve hrvatske žrtve koje su svojim životima branili svaku hrvatsku stopu od srpskog okupatora te sjećanja na Vukovar, članovi Maraton kluba „Hrvatski sokol“ Osijek, Atletskog kluba „Maraton“ Vukovar i brojni prijatelji u nedjelju organiziraju nenatjecateljsku utrku „U Vukovar s ljubavlju“, koja će se trčati 8. godinu zaredom, iz Osijeka do Vukovara. 

Ovim se skromnim činom odaje počast svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote položili na oltar naše Domovine. Iz godine u godinu utrka okuplja sve više ljudi, tako da je prošle godine okupila 50-ak maratonaca s područja cijele Slavonije.

Maratonce će u Vukovaru dočekati pripadnici počasne sokolske garde Hrvatskog sokola Osijek te će zajedno s ostalim članovima klubova položiti vijence i upaliti svijeće kod Križa slobode na ušću Vuke u Dunav i na Memorijalnom groblju.

Predsjednik AK "Maraton" Vukovar, Domagoj Šeremet izvijestio je kako maraton započinje u nedjelju u 8 sati ispred spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu slobode u Osijeku. U 12 sati maratonci se očekuju u središtu Vukovara, a u 12.30 sati uslijedit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Križa slobode na ušću Vuke u Dunav.

Pročitano 1511 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac